Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:05:01

Учні усіх музичних шкіл Чернігова виступили на одній сцені

02.04.2018   11:58

У Міському Палаці культури 31 березня відбувся творчий звіт міста Чернігова "Музика рідного міста".

У концертній програмі взяли участь творчі колективи та виконавці шкіл естетичного виховання, Палаців культури та громадських організацій міста, які продемонстрували гостям свої творчість і талант. Також на сцені виступив і ансамбль музичної школи №1, вікова категорія учасників якого 3-5 років.

Привітати всіх присутніх прийшов Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. Він висловив сподівання, що сьогоднішній концерт буде справжнім святом і колективи нашого міста продемонструють прекрасний творчий звіт.

- Ми знаємо, що людина повинна бути всебічно розвинена. І якраз сьогоднішні виступи є свідченням того, що наше майбутнє - наша молодь - це люди, які несуть у своїх серцях не тільки точні науки, а й культуру і мистецтво. А це є душа нашої нації. Бажаю добра, здоров’я і успіхів, гарних вражень та задоволення від концерту, - сказав міський голова.

Чернігівська музична школа № 1 імені С. В. Вільконського наступного місяця святкуватиме 110-й день народження. Педагоги цього закладу докладають максимум зусиль на розкриття талантів цілої пледи виконавців-солістів, блискучих артистів, провідних педагогів. У січні минулого року зразковий ансамбль бандуристів «Соколики» підкорював депутатський корпус Верховної Ради України.

Свого часу музична школа № 1 імені С. В. Вільконського виступила співорганізатором та активним учасником єдиного в Україні Всеукраїнського конкурсу юних бандуристів – хлопців «Кобзарська юнь України» та Всеукраїнського фортепіанного конкурсу імені Л. Ревуцького, які проводяться за підтримки Чернігівської міської ради.

Унікальною є й робота музичної школи № 2 імені Є. В. Богословського, де діє єдиний на Чернігівщині вечірній естрадний відділ, на якому навчаються не тільки учні загальноосвітніх шкіл, а й студенти, робоча молодь. Набирає обертів і дитячий оперний театр.

Вихованці Міської школи мистецтв також постійно отримують перемогу на різних конкурсах. Минулого тижня ансамбль домристів «Дзвіночок» взяв Гран-Прі Всеукраїнського конкурсу «Пролісок» (м. Київ), а перше місце  - ансамбль скрипалів «Пролісок».

Лише за 2017 рік учні музичних шкіл, позашкільного та естетичного виховання взяли участь у понад 200 регіональних, міських, обласних, Всеукраїнських конкурсах.

Міський Палац культури імені В. Радченко відроджує колективи, популяризує регіональну музику, відзначає ювілеї колективів. Наприклад нещодавно «Сіверяни» відсвяткували 30 років. Також у Палаці започатковується нове – духовий оркестр та балетна група.

Цього дня для всіх відвідувачів у фойє Міського Палацу культури були представлені книги, творчі роботи дітей Чернігова.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини