Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:47:07

Відбулася презентація книги бійця добровольчого батальйону Петра Билини

22.02.2018   12:27Агенцiя

20 лютого в читальному залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім.В.Г.Короленка відбулася презентація книги бійця добровольчого батальйону Петра Билини «Війна кличе. Стань переможцем! Нотатки на полях російсько - української війни.»

Захід приурочили до Дня вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увінчання пам'яті Небесної Сотні.

Вшанувати Героїв Небесної Сотні завітали бійці та офіцери Оперативного командування “Північ”, працівники служби України у справах ветеранів війни та АТО в Чернігівській області, воїни-афганці, учні Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді, бібліотекарі, працівники освіти, ЗМІ та громадськість міста.

Присутні переглянули фільм “ Небесна Сотня. На сторожі Гідності” та вшанували хвилиною мовчання Героїв Небесної...

Ведуча заходу, завідувачка відділу документів із гуманітарних наук Валентина Куценко розповіла про передумови та причини Революції Гідності: загострення корупції, хабарництва, безвідповідальність влади, знищення військового потенціалу нашої країни, а також ліквідація угоди про Асоціацію України з ЄС.

Під час силового протистояння загинуло багато людей. Революція Гідності стала спробою змінити життя на краще. Головне досягнення Майдану — це об'єднання народу.

- “ Саме національна гідність не давала нам , українцям, стати на коліна перед ворогом. За Україну воювали і Запорізькі козаки, і молоді хлопці, які загинули під Крутами ( 1918 р.) . Майдан Людської Гідності 2014 р. сколихнув не лише Україну , а й увесь світ. Люди, що втратили страх, шли добровільно вперед проти людей зі зброєю, бо зачепили їхню гідність, їхнє відчуття справедливості.Це були різні люди, різних професій, але зі спільною мрією про свободу. Герої Майдану засвідчили свою любов до Батьківщини і свого народу. Тому їм шана, слава і вічна пам'ять! “, - наголосила ведуча заходу.

Автор книги Петро Билина розповів про бойові будні солдат у зоні АТО, учасником яких він був протягом 2014 - 2015 рр. Це - щоденникові записи побаченого, почутого; документ правди, гіркої і болючої. Нотатки автора не з телебачення, газет чи інтернету; він на собі відчув війну. Книга, безсумнівно, стане одним із джерел для дослідників історії російсько - української війни, що триває нині.

Надія Шкурко, бібліотекар відділу документів із гуманітарних наук, представила присутнім книжкову виставку “ Такими синами славен наш народ”.

Революція Гідності, вона не завершена...Але все на світі закінчується. Скінчиться і війна.Імена героїв вкарбуються в граніті і пам'яті народу. На їхніх прикладах будуть виховуватись прийдешні покоління українців.
Вклоняємось доземно вам, солдати,
Усім живим і неживим.
Нехай не плаче ваша мати -
Молюсь за вас, молюсь за мир!


Валентина Куценко, зав відділом документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В.Г. Короленка

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини