Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 03:15:23

"Седнівська осінь" має всі шанси на перемогу в конкурсі проектів "Малі міста – великі враження"

24.01.2018   08:04Агенцiя

19 січня у Міністерстві культури відбувся фінальний захист проектів «Малі міста – великі враження».

Протягом листопада минулого року надійшло 158 проектних заявок до Міністерства культури. До фінального захисту допущені 20 проектів.

Шляхом проведення відкритого конкурсу буде відібрано шість об’єднаних територіальних громад та малих міст для впровадження пілотних культурних стартапів, що пов’язані із культурною спадщиною, реалізація яких сприятиме подальшому культурно – економічному розвитку територій.

Переможці конкурсу – учасники проекту отримають фінансову підтримку у розмірі не менш ніж 500 тис. грн для реалізації проекту, а також  методичну допомогу у розробці ексклюзивної ідеї та концепції стартапу, супровід під час реалізації та маркетингову підтримку проекту.

«Цей конкурс привернув увагу до стану об’єктів культурної спадщини по всій країні. Переконаний, це стане стимулом для відновлення замків та палаців, започаткування  нових фестивалів та інших культурних проектів. Реалізація місцевих ініціатив у сфері культури наддасть позитивного іміджу містам та ОТГ, підвищить  туристичну привабливість територій. Будуть створені умови для розвитку бізнесу та залучення інвестицій», – зазначив член комісії, виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

Серед фіналістів Всеукраїнський літературно-мистецький фестиваль «Седнівська осінь», що був запропонований Седнівською селищною радою. Більш докладно про фестиваль розказав секретар Седнівської селищної ради, особа яка захищала проект перед комісією у м.Києві Сергій Маслов.

 

Розкажіть будь-ласка, чим цей проект унікальний саме для України і для Вашої громади безпосередньо?

- Ще в минулому році ми ініціювали створення об’єднаної територіальної громади і щиро сподіваємося, що в цьому році у нас вже відбудуться вибори. Планується, що саме Седнів – культурна та історична  громада стане центром майбутньої ОТГ. А цей проект сприятиме розвитку громади і дасть можливість показати всій Україні, можливо і не тільки, нашу особливу місцевість.  Це буде єдиний фестиваль України, де приїхавши на свято в один населений пункт, можна буде побувати одразу в шести і пізнати історію кожного. Фестиваль «Седнівська осінь» працюватиме одразу в кількох напрямках:  популяризація української літератури;  популяризація української пісні; популяризація українського мистецтва; розвиток туризму у Седневі, Новому, Черниші, Клочкові, Бігачі та Макишині.

 

Що саме передбачається в рамках цього фестивалю?

- У І день ми плануємо урочисте відкриття. Офіційна частина та привітання від відомих письменників, поетів, художників. Відкриття нового пам’ятника І.Л. Шрагу (1847 – 1919) в смт Седнів. Функціонування містечка майстрів та мистецької галереї, на якій будуть представлені роботи художників з седнівськими пейзажами. Розважальні конкурси з аніматорами та безкоштовні екскурсії. Частування гостей безкоштовним кулішем. Вечірній концерт та «ніч полум’яних багать». А вже у ІІ день розпочнеться  конкурсна програма співаків та декламаторів. Дитячі забіги та нагородження переможців (півгодини). Проведення забігів на 5, 10, 21 км та ультратрейлу (10 годин), нагородження переможців. Прямі трансляції пробігу. Виступи колективів в рамках мистецького конкурсу. Безкоштовні заняття з верхової їзди, бойового гопака, йоги, ціґуну. Урочисте закриття фестивалю вечірнім концертом.

 

Чи може так статися, що саме цей проект стане інвестиційно привабливим для Вашої майбутньої ОТГ?

- Звичайно. На час фестивалю буде створено сприятливі умови для продавців харчових товарів. Фестиваль стане зручним майданчиком для реалізації творів мистецтва, а також спортивної продукції. Рекламна продукція (відео, путівники, флаери) будуть направлені на зацікавлення гостей фестивалю історією нашої місцевості та розвиток зовнішнього туризму не тільки у Седневі, але і Новому, Черниші, Клочкові, Бігачі та Макишині. Проведення дводенного фестивалю заохотить розвиток готельного бізнесу у вищеозначених населених пунктах, а також посприяє його покращенню в обласному центрі. Кошти зібрані в рамках спортивних змагань планується витрати на благоустрій центрального пляжу містечка Седнів, щоб відновити його славу як водного курорту у ХІХ – початку ХХ ст.

Нагадаємо, 2018 рік у Європейському Союзі оголошено Роком культурної спадщини. Україна не залишилася осторонь від процесів – 18 жовтня 2017 року Кабінет Міністрів підтримав проект Указу Президенту України про оголошення 2018 року Роком охорони культурної спадщини. Враховуючі світові тенденції та процеси, що відбуваються у країні, Міністерство культури ініціювало проект «Малі міста – великі враження».

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини