Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 09:09:02

Художній текстиль Наталії Онанко експонують у чернігівському музеї

15.01.2018   07:52Агенцiя

12 січня у Чернігівському обласному художньому музеї ім.Григорія Галагана відбулось відкриття виставки робіт члена Національної спілки художників України Наталії Онанко. На виставці, що носить назву "Диворитми", представлені художні роботи в техніках художній текстиль і витинанка.

Наталія Онанко – чернігівська художниця, відома в Україні своїми чарівними та життєдайними акварелями. Вона успішно навчає живопису студентів Ніжинського коледжу культури і мистецтв ім. М. Заньковецької та безупинно навчається сама. Творчий неспокій спонукає її до постійного розвитку, а значна кількість персональних виставок засвідчує високий творчий потенціал мисткині, що не зупинилась у пошуках втілення образів лише графічними та живописними засобами. Вона завжди прагне до довершеності, до опанування новими техніками та матеріалами. Завдяки цьому останніми роками розкрилась ще одна грань таланту мисткині у царині художнього текстилю та витинанки. Наталія стала учасником Всеукраїнських виставок та мистецьких проектів декоративного мистецтва: «Світ Божий як Великдень», що відбувається у різних містах України ‒ Одесі, Дніпрі, Києві, Івано-Франківську; Різдвяні виставки (м Київ); «Пречиста» (м. Чернівці). Наполеглива робота із текстилем, захоплення витинанкою дали можливість висловити те, що подекуди складно вербалізувати. Це і своєрідне переосмислення нашої історико-культурної спадщини, і звернення до фольклору та української традиції, і філософське бачення дійсності.

Лейтмотивом виставки є календарно-обрядові свята. Чудово доповнюють експозицію роботи, створені під враженням подорожі до Карпат.Художній доробок Наталії Онанко свідчить про неповторність її світосприйняття, а пошуки засобів декоративності виявляються у кольорових диворитмах одухотворених творів, просякнутих великою любов’ю та захопленням навколишньою красою.

Привітати Наталію прийшли її вчителі - художники Василь Михайлюк, Тетяна Федоритенко, Тетяна Матвейцева, Наталія Войстрикова, колеги з Ніжинського коледжу культури і мистецтв ім. М. Заньковецької, друзі.


Чернігівський обласний художній музей імені Григорія Галагана

Останні новини Чернігівщини

23 квітня: цей день в Україні і світі

23 квітня: цей день в Україні і світі 09:06

ДЕНЬ 790 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 790 RUSSIAN AGRESSION

Віддавав накази на утримання людей в підвалі Ягіднянської школи в якості «живого щита» – судитимуть російського командира

Віддавав накази на утримання людей в підвалі Ягіднянської школи в якості «живого щита» – судитимуть російського командира 17:22

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця рф, командира зведеного підрозділу за фактами віддання наказів та порушення законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).

“Весняні ритми” духового оркестру 16:30

“Весняними ритмами” порадував глядачів духовий оркестр Чернігівського обласного філармонійного центру. 21 квітня 2024 року публіка змогла сповна насолодитися новою концертною програмою оркестру під такою назвою.

У Чернігівській області 10 закладів надають медичну допомогу при інсульті

У Чернігівській області 10 закладів надають медичну допомогу при інсульті 12:36

Допомога при гострому мозковому інсульті входить до Програми медичних гарантій, пацієнт із підозрою на інсульт безоплатно отримує всю необхідну діагностику, а у разі підтвердження діагнозу – лікування. У Чернігівській області допомогу при інсульті надають 10 закладів, які мають договір з Національною службою здоров’я України.

Легендарний лікер Jägermeister: як виготовляється та як правильно пити? 12:28

Більше восьмидесяти натуральних компонентів, строго виважена рецептура та понад 80 років історії — все це характеризує один з найвідоміших лікерів у світі, Jägermeister.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини