Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:07:50

Підсумки ювілейного 2017 року

22.12.2017   11:18Агенцiя

20 грудня в читальному залі бібліотеки Гоголівського корпусу Ніжинського державного університету ім. М. Гоголя Ніжинське міське товариство греків імені братів Зосимів провело захід «Підсумки ювілейного 2017 року», присвячений науковому і просвітницькому доробку українсько-грецької співпраці.

Учасниками заходу стали представники влади м. Ніжина: міський голова Лінник А.В., депутат Ніжинської міської ради Мамедов В.Х.; відомі краєзнавці-науковці: Морозов О.С., Самойленко Г.В., Луняк Є.М., Зозуля С.Ю.; ректор НДУ ім. М. Гоголя Самойленко О.Г. та прості ніжинці – нащадки грецької громади.

У рамках заходу відбулись презентації матеріалів Міжнародної конференції «Грецька громада Ніжина: історія та сучасність», ювілейного фотоальбому «Греки в історії Ніжина» та концертна програма за участю талановитих вихованців Ніжинської музичної школи та НДУ ім. М. Гоголя.

Учасниками заходу стали наукові співробітники Ніжинського краєзнавчого музею ім. Івана Спаського Тарасенко Л.І., Кулик Л.Ю. та Желєзко Р.А. До презентованого збірника увійшли статті наукових співробітників музею Руденко Л.М. «Професор живопису Михайло Ерассі» та Кулик Л.Ю. «Архітектори брати Григорій і Михайло Артинови: представники ніжинського грецького роду».

У рамках обговорення неодноразово наголошувалося на перспективах культурно-просвітницької та спортивної українсько-грецької співпраці в майбутньому, особливо між Елладою та м. Ніжином, де в ІІ пол. XVII-XVIII ст. розташовувалася найбільша грецька колонія на Лівобережній Україні.


Р.Желєзко, науковий співробітник НКМ ім. І. Спаського

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.