Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:23:34

День краєзнавства в бібліотеці

30.11.2017   16:45Агенцiя

29 листопада Чернігівська обласна бібліотека для дітей приймала гостей – кандидата історичних наук, старшого наукового співробітника Чернігівського обласного історичного музею імені В. Тарновського, археолога Олександра Бондаря та учнів 8-А класу ЗОШ № 27 в рамках Дня краєзнавства.

Пізнаємо маленьку Батьківщину через відомих людей краю – такий напрямок в краєзнавчій діяльності бібліотеки.

Перша літописна згадка про Чернігів, навала монголів, чернігівський вал, давні оборонні споруди міста, давньоруські храми – все це, та багато іншого стало темою дотику у розмові з молодим науковцем, щиро захопленим своєю справою. Жваво та дотепно діти реагували на розповідь, задавали багато запитань, з цікавістю розглядали запропоновану презентацію. Як по- справжньому любити свій край – вивчати та пізнавати його – такий висновок зроблено, і цього ми бажаємо юним краєзнавцям.

Після зустрічі в бібліотеці пройшов краєзнавчий квест «Чернігів-місто легенд», в якому діти з задоволенням і захопленням взяли участь. Учні влучно відповідали на запитання квесту, і було зрозуміло, що розповідь пана Олександра зацікавила юних краєзнавців, збагатила їх новими знаннями про рідне місто.

Знайомство з виставкою «Чернігівщина: поступ століть» логічно завершило День краєзнавства в бібліотеці.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини