Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 15:17:26

Відбувся бенефіс актриси Олени Бондаренко

02.11.2017   08:12Агенцiя

70-річний ювілей від дня народження та понад 45-річний стаж роботи у Чернігівському драмтеатрі.

Привід для влаштування бенефісу провідного майстра сцени Олени Бондаренко був більш ніж поважний – 70-річний ювілей від дня народження та понад 45-річний стаж роботи у Чернігівському академічному облмуздрамтеатрі ім. Т.Г.Шевченка. Та найважливішим у підготовці до проведення бенефісу актриси була ціла низка виразних різнохарактерних сценічних образів, створених нею у багатьох виставах театрального репертуару.

Яскраво і багатогранно проявився різносторонній талант актриси у таких ролях, як Герцогиня Мальборо – «Ваш хід, королево!» Е.Скріба, Мокрина – «Сорочинський ярмарок» М.Старицького за М.Гоголем, Марта – «Мати-наймичка» за Т.Шевченком, Килина – «Лісова пісня» Лесі Українки, Терпелиха – «Наталка Полтавка» І.Котляревського, Одарка – «Сватання на Гончарівці» Г.Квітки-Основ’яненка, Євдокія Пилипівна – «Дамських справ майстер» за п’єсою М.Старицького «За двома зайцями», Кайдашиха – «Кайдашева сім’я» за І.Нечуєм-Левицьким, Мати – опера М.Аркаса «Катерина» за поемою Т.Шевченка, головна роль у театральній фантазії «Відьма» за творами Кобзаря та багато інших.

Особливе місце у багатій палітрі Олени Бондаренко посідає образ умудреної довгим і важким життям баби Юстини у виставі «Не плачте за мною ніколи…» за новелою Марії Матіос у постановці режисера Тетяни Шумейко, яка і була покладена в основу бенефісної програми. Із оповіді простої сільської жінки актрисі разом з творчим ансамблем молодих талановитих дівчат вдалося зробити глибоку філософську притчу про сенс буття, головна тема якої – це перегляд свого життя і перевірка готовності до переходу в інший вимір.

Сценічне дійство, що відбувалося в експериментальному просторі малої сцени, створювало особливу атмосферу довірчості і безпосереднього діалогу з глядачем, коли чути кожне, навіть пошепки сказане слово і надзвичайно гостро відчувається кожна мить спільних переживань. Зворушені проникливою грою глядачі довгими аплодисментами дякували за подаровані миті справжнього акторського мистецтва і дарували актрисі букети квітів.

Родзинкою бенефісного вшанування стало художнє привітання, адресоване «актрисі Олені», в акапельному виконанні шести молодих артисток, задіяних у виставі, та режисера-постановника Тетяни Шумейко, що до сліз зворушило винуватицю свята, яка щиро дякувала присутнім за привітання і добрі побажання.

До вшанування бенефіціантки долучилося і керівництво театру. Генеральний директор Сергій Мойсієнко, вітаючи Олену Григорівну, вручив їй Почесну грамоту обласної державної адміністрації, подякував за вагомий внесок у творчі здобутки театру та побажав довгих років активного сценічного життя. Режисер-постановник Віра Тимченко тепло і душевно пригадала кращі ролі Олени Бондаренко у своїх виставах та передала вітання від Національної спілки театральних діячів України, як голова її первинного осередку в театрі. Художній керівник театру Андрій Бакіров привітав ювілярку від усього акторського загалу шевченківців і побажав їй нових цікавих ролей та глядацької прихильності і любові.

Приєднуючись до щиросердних вітань і теплих побажань шановній Олені Григорівні, зичимо їй наснаги і натхнення, нових успіхів і творчих здобутків на рідній чернігівській сцені!


Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини