Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:47:46

Фестиваль історичної реконструкції набирає обертів. ВІДЕО

02.10.2017   11:30Агенцiя

Цьогоріч до Чернігова з’їхались реконструктори з восьми областей України, а також гості із Норвегії й Польщі. Чернігівський Дитинець наповнився звуками середньовічної музики та брязканням зброї – саме там проходив фестиваль.

Відтворити образ життя наших предків епохи Київської Русі – ось чим займаються ці люди. Час від часу вони з’їжджаються зі всієї України на такі от фестивалі, аби побитись на мечах, похизуватись новими знахідками, пограти в «середньовічні» ігри. Уже вдруге і Чернігів зустрічає реконструкторів у рамках історичного фестивалю.

Ось ці браві вікінги представляють клуб реконструкції «Егдер Вікенглаг», що в Норвегії. Вони вже втретє в Чернігові, їм до вподоби наша природа й архітектура, щоправда, жаліються – надто тепло. Тихон — одесит, і він відтворює образ… чернігівського воїна!

Головна забава на фестивалі – бої. Один на один, лава на лаву, на мечах, на ножах, кулачний бій… Словом, чоловіча тема. Втім, не тільки в мечах і списах полягає реконструкція. «Мирна розвага» — гра «Куб», такий собі середньовічний боулінг. Її організатори привезли з подібного фестивалю в Польщі. Так колись розважались жителі скандинавських країн.

Жіноча сторона цієї справи – відтворення одягу й прикрас того часу. Це – копітка робота, адже при їх виготовленні майстрині застосовують скляні й кістяні голки, працюють виключно з натуральними матеріалами. До того ж, усе — від взуття до сережок — має відповідати духу епохи.

Ось ця крихітка – зменшена репліка справжньої печі, в яких за часів Київської Русі плавили скло. Глина, вугілля, міхи – усе відповідає автентичним зразкам. Тут чернігівцям показували, як в десятому столітті робили намисто.

За словами організаторів, подібні заходи якнайкраще впливають на розвиток туризму в області. Загалом же туристичний сезон цього року – один із найуспішніших за останній час.

Фестиваль триватиме кілька днів. Свято на Валу – лише відкрита його частина. Решту часу реконструктори проводять у своєму колі: живуть в палатках, подібних до тих, які були в епоху Київської Русі, розпалюють вогонь без сірників, харчуються продуктами, якими харчувались наші предки. Це для нас реконструкторство – цікавий захід, для них це – спосіб життя.


Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини