Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:54:01

Відбулася презентація художньо-документальної оповіді Леоніда Горлача "ПроценкиЛюбомудрівські, рід козацький"

26.09.2017   09:39Агенцiя

На засіданні клубу "Краєзнавець" у теплій, душевній атмосфері переповненої читальної зали бібліотеки, відбулася презентація художньо-документальної оповіді Леоніда Горлача "Проценки Любомудрівські, рід козацький".

Автор, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, представив свій доробок і з властивим йому гумором розповів про копіткий та тривалий творчий процес роботи над книгою. За вагомий творчий доробок та щиру любов до своєї малої батьківщини Леонід Горлач був відзначений медаллю "Олександра Довженка" Міжнародної літературно-мистецької Академії України. Заслужену нагороду вручив поет, журналіст, президент зазначеної Академії Сергій Дзюба.
 
Один з героїв книги, старший з братів Проценків, Олег Проценко, генерал-отаман козацького війська України, зауважив, що які б не були складні часи, треба завжди залишатися патріотом своєї землі, своєї країни і працювати на її благо, не забуваючи на загальному тлі, і про свою родину.
 
За плідну співпрацю та з нагоди 140-річчя від часу заснування ОУНБ ім. В.Г. Короленка шановні гості вручили директору бібліотеки Інні Аліференко Подяку від Товариства "Чернігівське земляцтво у Києві", а Олег Олександрович подарував від родини Проценків книги з історії міліції України та ноутбук.
 
В обговоренні книги взяв участь головний лікар Чернігівської обласної дитячої лікарні, заслужений лікар України, почесний громадянин Сосниччини Олександр Карета. Він наголосив на важливості для власної самооцінки людини знати свій родовід та історію своєї малої батьківщини.
 
Про свій внесок у підготовку до написання книги розповіла викладач Чернігівського музичного коледжу ім. Л.Г. Ревуцького, краєзнавець Лариса Куровська. Землячка братів Проценків розшукала в архівах надзвичайно цікаві та важливі документи, фотографії з історії цього давнього роду.
 
Подальших творчих успіхів та тісної співпраці з місцевими письменниками і журналістами побажав Л. Горлачу та усім членам Чернігівського земляцтва у Києві заступник директора з питань радіомовлення Чернігівської регіональної дирекції Національної телекомпанії України Олег Шолох.
 
Тепло привітали автора та героя книги друзі юності, поет та журналіст Олександр Олійник і поет-гуморист Михайло Сушко.
 
Захід супроводжувався відеопрезентацією, а книжково-інформаційну виставку "Від роду – до народу" прокоментувала модератор заходу, бібліотекар відділу краєзнавства Вікторія Солонікова. Вона підкреслила, що коріння народу, коріння роду – це ті попередні покоління, чиї життя та діяльність становлять суть історії і закладають основу сьогодення.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини