Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:11:09

Відкрилась виставка подарованих світлин "Краса та духовність творів Миколи Турчина"

23.09.2017   11:34Агенцiя

У Чернігівській ОУНБ ім. В.Г. Короленка нещодавно відкрилась виставка подарованих світлин "Краса та духовність творів Миколи Турчина" пам'яті чернігівського фотохудожника, голови Чернігівської обласної організації НСФУ.

Представленні фотографії – це колекція робіт фотохудожника зі звітних виставок організації за останні декілька років. Микола Павлович завжди залишав фото бібліотеці, говорячи, що саме тут вони збережуться для майбутніх поколінь і даруватимуть красу людям.
 
Виконуючи заповіт Майстра, бібліотека вирішила зробити своєрідний триб'ют, віддати данину таланту та любові митця до своєї справи і відкрити виставку-пам'ять.
 
Фотографування спочатку було лише хобі митця. Але потім, коли припинила існування будівельна організація, в якій працював Микола Павлович, саме фотографія перетворилася на нову професію.
І завдяки своїй майстерності Микола Турчин став членом Національної спілки фотохудожників України.
 
Митець працював у різних жанрах: серед його робіт пейзажі, портрети, макрозйомка. Він постійно вдосконалював свою техніку та цікавився новинками фотографіки. Отримував безліч відзнак та нагород, зокрема Золоту медаль за 1-е місце у фотоконкурсі газети "День" та Почесну грамоту митрополита Київського і всієї України Володимира. У 2016 році Микола Павлович був головою журі обласного фотоконкурсу "Життя як книга", який щорічно проходить в бібліотеці.
 
Його фотороботи у складі виставок Національної спілки фотохудожників України побували в Ірані та Румунії. Також у творчому багажі Миколи Павловича – фотоілюстрації до книг, співучасть у випуску фотоальбомів про історичні та архітектурні пам'ятки нашого краю.
 
У своїх світлинах Микола Турчин передавав красу та велич природи, живої та рукотворної, даючи глядачеві усвідомити швидкоплинність та водночас силу життя. Його твори змушували уважніше придивитись до прекрасного в навколишньому світі, яке людина в круговерті життя майже не помічає. Микола Павлович був завжди відкритий для креативної молоді міста, підтримував їх на творчому шляху.
 
к не сумно, але 20 серпня 2017 року Микола Турчин пішов на 70-у році життя. Не так давно він переніс складну операцію на серці.
 
В літописі Чернігівщини він, зокрема, залишиться видатним співавтором художніх видань про історію нашого міста, Чернігівський колегіум, Катерининську церкву та собор Різдва Богородиці у Козельці. А ще – талановитим фотохудожником та доброю, світлою людиною.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини