Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:15:36

Ніжинській центральній міській бібліотеці - 120 років

24.06.2017   13:14

Одна з найстаріших бібліотек Чернігівщини - нині провідний культурний центр міста, «скарбниця» краєзнавчих видань відзначала свій ювілей.

Бібліотека має свою багату історію, тому було про що розповісти гостям, які завітали на наш ювілей. Захід був зосереджений на історії розвитку нашої бібліотеки від бібліотеки-читальні до центральної публічної бібліотеки Ніжина. 

За ініціативою Ніжинських повітових земських зборів 24 травня 1897 року було відкрито безкоштовну народну бібліотеку читальню для міського і сільського населення, яка займала дві кімнати при Земській управі. 

Своє 120-річчя Ніжинська міська центральна бібліотека імені М.В. Гоголя відзначала у колі близьких друзів: представників

Управління культури і туризму Ніжинської міської ради,  Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського,  Ніжинської громадської організації "ЛІГА ДІЛОВИХ ЖІНОК",   Чернігівської обласної універсальної наукової  бібліотеки імені В.Г. Короленка, "Літературної вітальні" Ніжинської центральної міської бібліотеки, Загальноосвітньої школи № 4, Ніжинських майстрів, Благодійного фонду "Ніжен", Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Ніжинського коледжу культури і мистецтв імені Марії Заньковецької, Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, зі своїми музичними подарунками завітали  учні та викладачі  Ніжинської музичної школи.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини