Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:36:15

Відбувся Всеукраїнський фестиваль "Відродимо українське село його духовність і культуру"

12.06.2017   10:37

Хлібом-сіллю Бахмаччина 10 червня зустрічала гостей на Всеукраїнському фестивалі "Відродження українського села, його духовності і культури" в с.Піски.

У програмі Фестивалю - виступи творчих колективів, майстер-класи народного промислу, трюкові показові виступи на конях та багато цікавих виставок.

Організатором свята виступив керівник ПСП «Пісківське», депутат обласної ради Валерій Колоша. До духовного свята долучилися всі хто цінує працю на землі, історію, культуру та звичаї рідного краю.

Участь в урочистому відкритті взяли голова облдержадміністрації Валерій Куліч, народний депутат України Валерій Давиденко, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, голова Бахмацької районної ради Віктор Міщук.

- Як би не було тяжко жити, але ми, українці, повинні не забувати про наше село. Те село, яке виплекало, виростило і дало путівку в життя багатьом відомим людям, щоб наша країна розцвіла, щоб у ній було добре жити і бути кращими за багатьох інших. Все залежить від нас із вами. Тож об’єднаймося, і відродимо наше село, нашу духовність і культуру, - звернувся до присутніх Валерій Колоша.

Дитячий ансамбль "Веселі ложкарі" Дмитрівського селищного будинку культури вже втретє є його активним учасником. Мабуть тому він першим розпочав конкурсну програму виступу фольклорних колективів з різних куточків України.

Бурхливі оплекси викликали також виступи народної артистки України Алли Кудлай, телеведучої, народної артистки України, співачки Оксани Пекун, відомого поета-пісняра Степана Галябарди,  духового оркестру Державної служби з надзвичайних ситуацій України. А козаки приготували смачний куліш.

Ус і присутні бажали Валерію Колоші здійснення амбітної мети – найближчим часом перетворити фестиваль з Всеукраїнського на Міжнародний.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини