Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:30:27

Кращі рукописи авторів Чернігівщини будуть видані коштом обласного бюджету

31.05.2017   08:09Агенцiя

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА оголошує обласний конкурс рукописів місцевих авторів у рамках Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016–2020 роки.

Прийом творів на конкурс триває до 3 липня.

Рукописи, визнані кращими, будуть включені до видавничого плану на 2017 рік та випущені в світ без жодної оплати з боку авторів. Очікується, що їх наклад складатиме від 200 примірників. Видані книги по тому будуть передані до бібліотек та навчальних закладів області задля задоволення потреб читачів Чернігівщини; розповсюджуватимуться під час презентаційних заходів для популяризації літературної сфери області, а також будуть розміщені в електронному вигляді на веб-сайті Чернігівської ОДА.

Для участі у конкурсі запрошуємо до 17:00 3 липня подати до Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації:

— завершений рукопис твору українською мовою в електронному вигляді;
— заяву визначеної форми на винесення рукопису на конкурс;
— мотиваційний лист з обґрунтуванням доцільності випуску рукопису в рамках Програми обсягом до 2000 знаків (або 1 аркуш А4);
— анотацію на рукопис та короткі відомості про автора (авторський колектив, упорядників);
— для творів наукового спрямування — дві фахові рецензії.

Рукописи приймаються за адресою: м. Чернігів, вул. Шевченка, 7 (вхід з боку скверу ім. Попудренка), к. 2.

Оцінювання та відбір рукописів здійснюватиме комісія з питань підтримки розвитку місцевого книговидання при облдержадміністрації. Головним критерієм для оцінки є літературна та/чи наукова цінність та якість творів, їх суспільна значимість та потенційна запитуваність з боку читацької аудиторії.

Кількість рукописів, які будуть включені до видавничого плану, не визначена і залежатиме від рішення комісії. Сукупно на випуск книг місцевих авторів у рамках Програми в обласному бюджеті цього року передбачено 200 тисяч гривень.

Виплата гонорарів чи іншої винагороди авторам не передбачена.

Закупівлю послуг з видання книг-переможців буде здійснено через систему електронних закупівель ProZorro.

На конкурс не приймаються заявки від авторів, книги яких були видані за результатами відповідного конкурсу рукописів 2016 року, а також заявки щодо випуску навчальних (підручники, посібники), рекламних видань, препринтів, авторефератів дисертацій, буклетів, карток, листівок, плакатів, періодичних видань, а також видань, які передбачають одноразове використання (книжки-розмальовки і т.п.).

Детальні умови конкурсу описані у відповідному Положенні.

За додатковою інформацією просимо звертатися до Валерія Сорокіна за телефоном (0462) 67-86-94 або електронною поштою sorokin.press@gmail.com


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини