Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:36:16

Такі різні жінки на "Відлунні". ФОТОрепортаж

25.04.2017   20:41Агенцiя

Другий день «Чернігівського відлуння» запам’ятається шанувальникам мономистецтва абсолютно відмінними, але такими яскравими і неповторними жіночими образами, створеними виконавицями двох промовистих моновистав – польською артисткою Віолетою Комар та актрисою з Хорватії Ецією Ойданіч.

Мала сцена, на якій пані Віолета виразно і хвилююче створювала образ Примадонни, виявилася замалою для усіх бажаючих потрапити на цю виставу (прийшлося додавати стільці для розміщення інших учасників фестивалю).

Її героїня, нині всесвітньо відома оперна співачка, яка провела багато років у США, надзвичайно емоційно розповідає про життя нью-йоркської опери – інколи із захопленням, інколи іронічно, з гумором, викликаючи сміх в глядацькій залі. Але ця розповідь повсякчас перемежається тяжкими спогадами про ті жахи, які довелося пережити їй, тоді зовсім юній єврейській дівчині, що потрапила до гетто у польському місті Лодзь восени 1941 року. Їй вдалося уникнути Холокосту, але якою ціною!

Глибокі співпереживання викликав створений Віолетою Комар драматичний образ оперної діви Нори Седлер, яка ніколи не бачила свого сина, народженого в гетто і врятованого польською родиною, яка здолала важкі випробування на шляху до свого мистецького успіху.

Квіти і захоплені оплески зворушених до глибини душі глядачів були красномовним додатком до врученого їй диплому учасника Міжнародного театрального фестивалю моновистав «Чернігівське відлуння-2».

А ввечері чернігівську театральну публіку підкорила проникливою грою емоційна і приваблива Еція Ойданіч, яка, оповідаючи життєву історію своєї героїні Бобочки, була надзвичайно щирою, сміливою і відвертою. Миттєві перевдягання на сцені, удавані діалоги з віртуальними партнерами, навіть використання електрогітари допомагали актрисі переконливо відтворити образ фатальної жінки – чутливої і пристрасної, примхливої і жорстокої. Проте, її прагнення свободи, доведене до крайності, нищить і саму Бобочку.

Бурхливі оплески вдячних глядачів та букети квітів були в нагороду талановитій хорватській актрисі за яскраве, емоційне виконання цієї модерної моновистави. А після вручення диплому учасника Міжнародного театрального фестивалю моновистав «Чернігівське відлуння-2» Еція Ойданіч звернулась до глядацької аудиторії зі словами вдячності за емоційну підтримку і розуміння, які вона відчувала незважаючи на виконання вистави хорватською мовою.

Щиро бажаємо учасникам фестивалю «Чернігівське відлуння» успішних виступів на чернігівській сцені, а шанувальникам театру – нових цікавих зустрічей зі сценічним мистецтвом різних країн і народів.

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

ФОТОрепортаж Мар'яни Харді

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини