Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:28:51

Такі різні жінки на "Відлунні". ФОТОрепортаж

25.04.2017   20:41Агенцiя

Другий день «Чернігівського відлуння» запам’ятається шанувальникам мономистецтва абсолютно відмінними, але такими яскравими і неповторними жіночими образами, створеними виконавицями двох промовистих моновистав – польською артисткою Віолетою Комар та актрисою з Хорватії Ецією Ойданіч.

Мала сцена, на якій пані Віолета виразно і хвилююче створювала образ Примадонни, виявилася замалою для усіх бажаючих потрапити на цю виставу (прийшлося додавати стільці для розміщення інших учасників фестивалю).

Її героїня, нині всесвітньо відома оперна співачка, яка провела багато років у США, надзвичайно емоційно розповідає про життя нью-йоркської опери – інколи із захопленням, інколи іронічно, з гумором, викликаючи сміх в глядацькій залі. Але ця розповідь повсякчас перемежається тяжкими спогадами про ті жахи, які довелося пережити їй, тоді зовсім юній єврейській дівчині, що потрапила до гетто у польському місті Лодзь восени 1941 року. Їй вдалося уникнути Холокосту, але якою ціною!

Глибокі співпереживання викликав створений Віолетою Комар драматичний образ оперної діви Нори Седлер, яка ніколи не бачила свого сина, народженого в гетто і врятованого польською родиною, яка здолала важкі випробування на шляху до свого мистецького успіху.

Квіти і захоплені оплески зворушених до глибини душі глядачів були красномовним додатком до врученого їй диплому учасника Міжнародного театрального фестивалю моновистав «Чернігівське відлуння-2».

А ввечері чернігівську театральну публіку підкорила проникливою грою емоційна і приваблива Еція Ойданіч, яка, оповідаючи життєву історію своєї героїні Бобочки, була надзвичайно щирою, сміливою і відвертою. Миттєві перевдягання на сцені, удавані діалоги з віртуальними партнерами, навіть використання електрогітари допомагали актрисі переконливо відтворити образ фатальної жінки – чутливої і пристрасної, примхливої і жорстокої. Проте, її прагнення свободи, доведене до крайності, нищить і саму Бобочку.

Бурхливі оплески вдячних глядачів та букети квітів були в нагороду талановитій хорватській актрисі за яскраве, емоційне виконання цієї модерної моновистави. А після вручення диплому учасника Міжнародного театрального фестивалю моновистав «Чернігівське відлуння-2» Еція Ойданіч звернулась до глядацької аудиторії зі словами вдячності за емоційну підтримку і розуміння, які вона відчувала незважаючи на виконання вистави хорватською мовою.

Щиро бажаємо учасникам фестивалю «Чернігівське відлуння» успішних виступів на чернігівській сцені, а шанувальникам театру – нових цікавих зустрічей зі сценічним мистецтвом різних країн і народів.

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

ФОТОрепортаж Мар'яни Харді

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини