Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:17:00

Відбулось відкриття виставки живопису Руслана Перекучі "Phenomenon. Idea"

21.04.2017   10:36Агенцiя

Шлях осягнення мистецтва Русланом Перекучею був започаткований колекціонуванням художніх творів та привів до самоідентифікації у процесі творчості. Персональна виставка творів живопису «Phenomenon. Idea» одна з перших, яка розкриває інтригу довкола знаного чернігівського колекціонера, що нині позиціонує себе художником.

Феноменом згідно із авторською інтерпретацією є білий квадрат, точніше його знаменна поява – «Поява білого квадрату фігурам м’яких форм». Білий квадрат Руслан Перекуча пропонує глядачеві як образну першооснову концептуальної ідеї.

Руслан Перекуча також вступає у своєрідну гру з глядачем «Гру в білий квадрат», використовуючи цитатність як метод художньої творчості (хто ж не пам’ятає «Білий квадрат на білому тлі» Казимира Малевича).

Деканонізація відомого твору, по суті деконструкція цього естетичного суб'єкта, відбувається у спосіб інтелектуального переосмислення білого квадрату як передчуття і втілення нового змісту: феноменів людського буття, ідей, звільнених від банально-утилітарної сутності. Здійснюючи смислове колажування, використовуючи гру значень, митець декларує домінування ідеального над матеріальним.

Так, в роботах «Зима у долині Монументів», «Ідея велосипеда» за допомогою фрагментарності, принципу монтажу окремих об’єктів реальності утворюється інший зміст, на перший погляд, відомих речей і сцен буття.

Об'єднуючи плакати, рекламу, ілюстрації, газетні вирізки, уривки пісенних текстів, діалогів текстової та візуальної інформації, художник маніпулює вже відомими чужими смисловими кодами «Гарячі новини з Марсу», «Білий квадрат пустелі», «Золотий жук», «Музична шкатулка».

У деяких творах посилюється відчуття того, що “майбутнє було вчора”: з глибини минулого спливають образи й форми, які митець перекомпоновує. У своїй творчості Руслан Перекуча тяжіє до універсальної цілісності гармонії світу в єдності протилежностей.


Чернігівський обласний художній музей ім. Григорія Галагана

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини