Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:42:14

У рідному селі видатного педагога та науковця Івана Зязюна відкрили музей-садибу

01.04.2017   12:42

Вшанували пам’ять академіка Івана Зязюна, уродженця Чернігівщини, 31 березня, в селі Пашківка Ніжинського району.

Захід зібрав гостей з Чернігівської, Київської, Полтавської та Харківської областей. До заходу також долучилися члени делегації Комітету педагогічних наук Польської академії наук.

Учасники поклали квіти до могили видатного українського педагога та вирушили пішою ходою до його батьківського дому на відкриття музею-садиби.

На урочистому мітингу друзі та колеги Івана Зязюна згадали академіка щирими словами поваги та вдячності, адже для багатьох з присутніх він був учителем та наставником.

– Педагоги Чернігівщини шанують наукову спадщину Івана Зязюна. Він був непересічною особистістю, одночасно талановитим науковцем і щирою, сердечною людиною. Нещодавно в Чернігівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського на його честь ми відкрили педагогічну майстерню. Також плануємо винести на чергове засідання сесії обласної ради пропозицію щодо встановлення премії для творчих вчителів імені нашого видатного земляка, – наголосив начальник Управління освіти і науки ОДА Микола Конопацький.

Представники Національної академії педагогічних наук України знайшли та представили в експозиції музею-садиби багато автентичних речей, оригінали документів академіка, ікони його сім’ї тощо. У будинку збережено робочий кабінет Івана Зязюна таким, яким він був за життя видатного науковця.


Довідково:

Зязюн Іван Андрійович народився в 1938 році в селі Пашківка Ніжинського району Чернігівської області. Він був першим Міністром освіти і науки незалежної України, директором Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих Національної академії педагогічних наук України, доктором філософських наук, ректором Полтавського педагогічного інституту імені В.Г.Короленка.
Автор понад 350 наукових праць, серед яких підручники, навчальні та навчально-методичні посібники, монографії з проблем педагогічної майстерності, неперервної професійної освіти, етики та естетики, теорії української та зарубіжної культури.
У 1998 році Американський біографічний інститут обрав Івана Зязюна «Людиною року».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини