Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:08:27

"60 кавових зерен та 1 струна" в художньому музеї

07.02.2017   09:50Агенцiя

Цього засніженого суботнього дня в Галаганівський залі художнього музею ім.Григорія Галагана був повний аншлаг.

Переглянути благодійну виставу «60 кавових зерен та 1 струна» студентського соціального театру «EX LIBRIS» прийшли студенти Чернігівського національного педагогічного університету ім.Т.Г.Шевченка, старшокласники гімназії №31, відвідувачі безкоштовних курсів української мови та інші шанувальники Мельпомени.

Вистава присвячена двом велетам класичної музики- німецькому композитору і піаністу, останньому представнику «віденської класичної школи» Людвігу ван Бетховену (1770-1827) та італійському скрипалю-віртуозу, композитору, під впливом творчості якого відбувався розвиток скрипкового мистецтва наступних епох Нікколо Паганіні(1782-1840). Драматичну адаптацію біографій Бетховена та Паганіні, які ніколи не зустрічалися в реальному житті, виконала художній керівник театру, кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії та культурології Чернігівського національного педагогічного університету ім.Т.Г.Шевченка Марина Каранда. Завдяки її режисурі виства вийшла короткою(1год), змістовною, насиченою подіями і персонажами. Глядачі мали змогу в художній інтерпретації ознайомитися з творчим (і не тільки) життям композиторів та їх оточенням, почути уривки з багатьох відомих музичних творів. До речі, постановка та музичне рішення спектаклю здійснене випускником історичного факультету Анатолієм Новаком.

17 акторів (а це студенти різних курсів та спеціальностей педуніверситету) з натхненням виконували ролі славетних композиторів, їх учениць, коханок, друзів, вельмож, передаючи дух епохи кінця 18-поч.19 століяття. Допомогла в цьому група художників по костюмах: Оксана Плиско,Олексій Рилошко, Анастасія Зенченко, Ірина Розсудовська, Ольга Ракута, Яна Полулях, Анастасія Нікітенко, Людмила Примак, Катерина Тверезовська. Фраки, циліндри,перуки та багато іншого змодельоване і створене ними дало можливість глядачам зануритись та відчути атмосферу часу, коли створювалась Місячна соната Бетховена, варіації «Відьми» Паганіні…

Варто відмітити вишукано-елегантну гру Павла Єременка (Бетховен) та стримано емоційну Марії Сокол (Джульєта Гвіччарді), душевну – Наталії Линок(мати Терези Брунсвік). Створити образ дивакуватого композитора вдалося Василю Остапчуку(Паганіні), а дещо комічний Катерині Тверезовській (дама з гітарою, Анжеліна Каванна).

Глядачі щиро аплодували акторам зі сподіваннями на нові вистави театру «EX LIBRIS» на сцені Ченігівського обласного художнього музею ім.Григорія Галагана в рамках мистецького проекту «Драматичний простір художнього музею».

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини