Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:01:02

Відбувся круглий стіл на тему "100-річчя подій Української революції 1917 - 1921 років"

24.01.2017   13:20Агенцiя

У Чернігові відбувся круглий стіл на тему «100-річчя подій Української революції 1917 - 1921 років» з ініціативи Ради регіонального розвитку Чернігівщини.

У заході взяли участь: отець Роман – священик УПЦ; Ольга Писарєва – вчитель історії ЗОШ №31; Олег Шафрай – представник Новозаводської районної в м. Чернігові ради; Олександр Ясенчук – представник громадської організації «Вільні люди»; Сергій Бутко - директор Українського інституту національної пам'яті; Сергій Горобець – провідний спеціаліст Українського інституту національної пам'яті; Сергій Леп’явко – доктор історичних наук професор кафедри історії України та у політології Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя; Володимир Бойко – кандидат історичних наук, професор кафедри гуманітарних, наук Чернігівського державного технологічного університету, директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації органів державної влади.

На зустрічі були розглянуті питання, що стосувалися ролі та місця революції 1917-1921 років у процесі боротьби українського народу за незалежність, причетності Чернігівського регіону до боротьби українського народу за незалежність та революції 1917-1921 років та необхідності виховання підростаючих поколінь на прикладах минулого Українського народу.

За словами присутніх на круглому столі істориків, достатньої та якісної інформації яка б мала публічний розголос немає. Тому в ході обговорень та тривалих дискусій між фахівцями та громадськістю виокремлено напрямки якими доцільно займатися у найближчий період: проведення масштабних наукових досліджень з даної проблематики особливо, що стосується Чернігівщини; на основі отриманих результатів проведення ряду запланованих заходів по розвіюванню радянських міфів щодо зазначеного періоду; визначення переліку найважливіших пам’ятних дат і визначних діячів Української революції 1917 - 1921 років на Чернігівщині та встановлення пам’ятних дощок та меморіалів вшанування пам’яті учасників тих подій та багато іншого, але головним і першочерговим завданням на сьогодні, як зазначили всі присутні є гідне відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 - 1921 років.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини