Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:02:43

У музеї письменника відбулася заключна зустріч проекту "Михайло Коцюбинський – знайомий незнайомець"

16.01.2017   08:14Агенцiя

12 січня чернігівська садиба М.Коцюбинського вкотре зібрала до своєї затишної вітальні поціновувачів прекрасного. Цього зимового вечора відбулася заключна зустріч в межах мистецького проекту «Михайло Коцюбинський – знайомий незнайомець».

Проект було започатковано у січні минулого року. Під час зустрічей, котрі відбувалися один раз на місяць, гості проекту відкривали для себе чергову сторінку з життя письменника.

Цікаві факти про походження М.Коцюбинського та його дружини Віри Устимівни, історії кохання реального та літературного, розповіді про мандрівки до Криму, Італії, Карпат, літературні суботи, що відбувались у садибі, музейний сад та долі нащадків роду протягом року знову і знову збирали дружнє коло гостей проекту.
 
Заключна зустріч – «На Щедрий вечір до Коцюбинського» - стала своєрідним подарунком для наших постійних відвідувачів. Цими зимовими днями кожен незалежно від віку поринає у святкову атмосферу, чекаючи приємних несподіванок і вірячи у різдвяне диво. З таким же трепетом ставилися до різдвяних свят і у часи письменника. Саме про святкування Нового року та Різдва у родині Коцюбинських і розповіла гостям під час зустрічі автор проекту, заступник директора музею з наукової роботи Наталія Коцюбинська.

А особливий святковий настрій для гостей заходу подарував ансамбль «Співзвуччя» викладачів музичної школи №1 ім. Стефана Вільконського Людмили Тиханкіної (віолончель), Сергія Мартиненка (флейта) та Ірини Степаненко (фортепіано), котрі підготували справжній концерт класичної та сучасної інструментальної музики.

Оскільки зустріч припала на новорічні свята наостанок Наталія Михайлівна запропонувала учасникам проекту озвучити свої найкращі побажання друзям, оточуючим, нашій країні на прийдешній рік, адже бажання, замовлені цими днями обов’язково збуваються. А ось одне з бажань постійних гостей заходу, висловлене ними як під час попередньої зустрічі, так і згадане цього разу – продовження проекту – Наталія Михайлівна пообіцяла втілити уже незабаром. Адже у 2017 році на зміну зустрічам з проекту «Михайло Коцюбинський – знайомий незнайомець» розпочинається новий літературно-мистецький проект «Михайло Коцюбинський у колі друзів». Перша зустріч відбудеться вже у лютому.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини