Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:52:21

Відкрилась виставка "Гостро-ніжна пристрасть в серці"

01.12.2016   16:23Агенцiя

Виставка під назвою «Гостро-ніжна пристрасть в серці» відкрилась 30 листопада в Чернігівському обласному художньому музеї ім.Григорія Галагана.

Вона приурочена до Дня людей з обмеженими фізичними можливостями, який, починаючи з 1992-го щорічно відзначається 3 грудня.

Сучасне громадянське суспільство неможливе без активного залучення всіх своїх членів у різні види діяльності, поваги прав і свобод кожної окремої людини, забезпечення необхідних гарантій безпеки, свободи і рівноправності. Згідно з даними ООН, від 10 до 15 відсотків населення Землі, а це майже 1 мільярд осіб, є людьми з обмеженими фізичними можливостями. І в Україні цей відсоток не менший. Вони є найчисленнішою групою меншин. І комфорт цих людей - не їхня приватна, а наша спільна проблема.

Люди з особливими потребами – такі ж як і ми. Їх багато, але ми так мало бачимо їх серед нас тому, що ми не вміємо бути серед них.
Однією з тих, кому необхідне наше розуміння, підтримка і допомога, але в жодному разі не жалість або поблажливість, є талановита чернігівка Аня Ломакіна.

Діапазон її творчих інтересів досить широкий. Це малювання, поезія, музика. За допомогою пензлика та гуаші дівчина виражає свої враження від побаченого, намагається таким чином спілкуватися з оточуючим світом. Її творчі пошуки пов’язані переважно з пейзажем і натюрмортом.

На виставці репрезентовані твори, що передають стан природи в різні пори року: «Зимова казка» (2012), «Сонячний зимовий день» (2015), «Літній ліс» (2014), «Осіння негода» (2012). Про залюбленість у квіти свідчать натюрморти «Три кольори щастя» (2012), «Натюрморт з квітами» (2013), «Ніжність у квітах» (2014), «Бузково-ніжна любов» (2016). Досить часто виникає потреба побачене не лише передати фарбами, а й описати словами. І тоді народжуються вірші. На допомогу приходить комп’ютер. Дівчина повільно друкує текст вірша, коригує його, придумує назву. Так за десять років копіткої праці з’явилась збірка віршів Анни Ломакіної «Роза под дождем».

Вимушено перебуваючи довгиій час на самоті, дівчина часто слухає класичну та сучасну музику, а потім, використовуючи спеціальну комп’ютерну програму, компілює нові музичні композиції. Так в одній тендітній дівчині поєднуються сила волі, творчі обдарування і безсумнівно – прагнення до прекрасного. Тож намагаймося робити так, аби таким людям було затишно жити поруч з нами.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини