Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:07:48

"Побратими" і "Відчайдухи" — книги про справжніх героїв

25.11.2016   12:27Агенцiя

Журнал «Військо України» започаткував серію книжок про героїв антитерористичної операції на сході України. Два перших видання «Побратими» і «Відчайдухи» презентували чернігівцям 24 листопада, в обласній універсальній науковій бібліотеці імені В.Г. Короленка.

За словами редактора журналу Валентина Буряченка, матеріали збирали понад два роки, аби розказати про воїнів – захисників Батьківщини, показати, як українців об’єднали патріотизм і хоробрість.

Були на заході і безпосередні учасники військових дій, серед яких і легендарний АТОвець, кавалер орденів Богдана Хмельницького та «За мужність» Юрій Літковець.

Бійці вважають надзвичайно важливими такі книги, адже в них – правдиві історії про війну, які необхідно знати всім, особливо молоді. Підростаюче покоління має розуміти, що відбувається на східних рубежах країни.

«Побратими» і «Відчайдухи» — це лише перші дві книги з цієї серії часопису «Військо України». Військові журналісти продовжують збирати матеріали про героїв війни. Зокрема, третю книгу вони обіцяють присвятити участі в антитерористичній операції жінок, їх відвазі та самовідданості.

Автори видань та учасники військових дій на Донбасі сподіваються, що після виходу в світ книги не залишать байдужими читачів, зміцнюватимуть віру в незламну силу українців.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини