Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:29:00

Працівники культури та аматори народного мистецтва відзначають професійне свято

09.11.2016   15:19Агенцiя

9 листопада, в Україні відзначають Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва.

Напередодні свята в Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка відбулись урочисті збори за участі керівництва області та представників культурної сфери Чернігівщини.

Зі щирими вітаннями та словами вдячності до учасників заходу звернулись заступник голови – керівник апарату Чернігівської ОДА Наталія Романова, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, директор Департаменту культури і туризму, національностей і релігій ОДА Олександр Левочко, а також очільник обласної профспілки працівників культури України Іван Буренко.

Звертаючись до присутніх, заступник голови обласної ради Валентин Мельничук щиро привітав майстрів культури та народного мистецтва із наступаючим професійним святом, окресливши велику значимість їх діяльності у культурно-духовному і соціальному розвитку Придеснянського краю.
За словами промовця, культура споконвіку була і залишається головним виразником національної приналежності, ідентичності і єдності нашого народу. Адже українська пісня і танець, музика та слово, творчість майстрів народного мистецтва завжди служили оберегами історичної пам'яті нації, які підживлювали і нині зміцнюють надію українців на краще майбутнє.

Окрім цього, виступаючі наголошували на важливості діяльності працівників цієї галузі, як провідників культурно-духовного і соціального розвитку Придеснянського краю.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди свята кращим представникам культурної еліти Чернігівщини були вручені відзнаки обласної державної адміністрації, обласної ради та Департаменту культури і туризму, національностей і релігій ОДА.

Почесною грамотою Чернігівської обласної державної адміністрації нагороджено Шульгу Катерину Григорівну, завідуючу відділом науково-освітньої роботи Чернігівського обласного художнього музею імені Г.Галагана.

Подяками голови Чернігівської обласної державної адміністрації нагороджено:
Велігорську Людмилу Іванівну – викладача по класу бандури Чернігівської музичної школи № 1 ім. С.В. Вільконського;
Вовк Оксану Василівну – артистку академічного ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди» Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм;
Матвієнко Світлану Іванівну – викладача по класу домри Чернігівської музичної школи №1 ім. С.В. Вільконського;
Матросову Юлію Савеліївну – артистку Чернігівського молодіжного театру;
Мовчан Катерину Володимирівну – начальника відділу культури Прилуцької міської ради;
Набока Віталія Васильовича – директора Журавського СБК Варвинського району;
Пелешук Ірину Віталіївну – начальника відділу культури і туризму Ічнянської РДА;
Пустовіта Володимира Григоровича – керівника оркестру Куликівської дитячої музичної школи;
Феделеша Михайла Михайловича – завідувача клубу-бібліотеки с. Антоновичі Чернігівського району;
Ховрича Євгенія Васильовича – соліста-інструмненталіста академічного ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди» Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Також святковий мистецький дарунок для своїх колег підготував колектив обласного драмтеатру. На завершення урочистостей його артисти зіграли виставу за мотивами однойменної повісті Миколи Гоголя «Ніч перед Різдвом».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини