Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 23:32:38

На сцені Ніжинського драмтеатру – Всеукраїнський фестиваль жіночої творчості ім. Марії Заньковецької

08.11.2016   07:33

Прийнято вважати, що переважно всі знакові події в театральному житті проходять у столицях. Проте часто саме у невеликих містах народжуються цікаві театральні колективи, з’являються яскраві акторські таланти, відбуваються масштабні театральні дійства.

Так, цьогорічний Всеукраїнський театральний фестиваль жіночої творчості імені Марії Заньковецької, що пройшов у Ніжині з 27 жовтня по 6 листопада, дійсно, став непересічною подією у культурному житті України.

Окрім митців із Києва, Чернігова, Севастополя, Львова, Житомира, Херсона та інших українських міст, до участі у фестивалі долучилися також провідні театральні колективи з Молдови, Латвії та Білорусі. Для ознайомлення з фестивалем до Ніжина також завітали гості з Румунії та Угорщини.

Минулорічний фестиваль показав, що до програми доречно додати дитячі спектаклі. Тож цього року свої цікаві доробки демонстрували театри ляльок з Чернігова та Житомира.

Під час фестивалю відбулася знакова подія для Ніжинського українського драматичного театру ім. Коцюбинського, на сцені якого і розгорталося театральне фестивальне дійство, – відзначили 75–річний творчий шлях закладу.

Ще п’ять років тому театр залишався єдиним пересувним театром в Україні. Тепер же ювіляр став стаціонарним, має не лише своє приміщення, а й фестиваль імені Марії Заньковецької.

До речі, перша Народна артистка України Марія Заньковецька, уродженка Ніжинщини, саме 27 жовтня 1882 року в місті Кропивницькому у виставі «Наталка Полтавка» у ролі Наталки вперше вийшла на професійну сцену. Тож символічно, що театральний фестиваль жіночої творчості імені Марії Заньковецької розпочинається саме 27 жовтня.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини