Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:40:20

Наталія Дзюбенко-Мейс відвідала Чернігів. ВІДЕО

25.10.2016   08:05Агенцiя

Про книги, які стали відкриттям і прозрінням для науковців і які можуть зіграти таку ж роль для всього освіченого суспільства, йшлося під час візиту до Чернігова письменниці й журналіста Наталії Дзюбенко-Мейс.

Вона зустрілася зі студентами й слухачами безкоштовних курсів української мови та презентувала науково-публіцистичні й художні видання.

Не було б і цієї війни, якби наш народ не зазнав трагедій за кілька попередніх поколінь – репресій і голодоморів. Така думка, зокрема, висловлена в віршах з нової збірки Наталії Дзюбенко-Мейс, яку автор презентувала в Чернігові.

Вона відома і як журналіст, і як автор поетичних збірок та історичного роману «Андрій Первозванний». Примірники роману, а також книги віршів «Та, що біжить по стерні» вона привезла до Чернігова, і учасники зустрічі мали змогу їх придбати. Також презентовані вірші, які увійдуть до нової майбутньої збірки.

А крім того, Наталія Дзюбенко невтомно продовжує оприлюднення спадщини свого чоловіка – видатного історика й публіциста Джеймса Мейса. Американець за походженням, він жив в Україні з початку 90-х років до 2004-го, коли пішов з життя. Джеймс Мейс першим зібрав документальні свідчення, які неспростовно доводять, що голодомори в Україні були штучно організовані радянською владою. Але, збираючи ці документи, дослідник вступив у конфлікт і з впливовими колами в США, адже довів також те, що голод і репресії в Україні замовчувалися й західним суспільством. Тож Мейс оселився у нас і зробив для України неоціненно багато. Частина його наукових і публіцистичних робіт оприлюднені, а от деякі досі маловідомі статті зібрані в цій збірці – «Україна і матеріалізація привидів».

Досі не видана українською мовою головна наукова праця Джеймса Мейса «Дилеми національного відродження. Національний комунізм у Радянській Україні 1918-33 років». Ця книга, базуючись на дослідженнях документів, значною мірою і відкриває події в Україні на початку існування СРСР, і робить зрозумілішим те, що відбувається у нас тепер. Тому книга дуже потрібна сучасному масовому читачеві. І от тепер нарешті ведуться переговори про її друк в українському перекладі.

І власні переконання, і тривалий життєвий та творчий союз із Джеймсом Мейсом привчили Наталію Дзюбенко щиро висловлюватися про соціальні проблеми.

Зустріч із Наталією Дзюбенко-Мейс влаштували організатори чернігівських безкоштовних курсів української мови.


Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини