Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:54:50

Виставка до Дня захисника України в обласному архіві

15.10.2016   10:29Агенцiя

Державний архів Чернігівської області розпочав експонування 13 жовтня фотодокументальної виставки «До Дня захисника України».

Захист Вітчизни — це справа українців усіх часів. Саме тому на виставці експонуються документи про участь патріотично налаштованої студентської молоді під час бою під Крутами 1918 року, світлини учасників Другої світової війни та документи справжніх Героїв — борців за єдність України та її незалежність, учасників антитерористичної операції.

Відвідувачів зацікавлять спогади тих, хто повернувся після бойових дій та з полону, висвітлені на шпальтах періодичної преси. Загалом документи доносять до глядача прояви громадянської і національної відваги, самовідданості, сили духу та стійкості українців.

Цього ж дня історичною традицією є вшанування Українського козацтва за його заслуги в утвердженні української державності та вагомий внесок у сучасний процес державотворення.

Саме тому організатори виставки підготували до експонування документи про формування козачих полків на території Ніжинського повіту Чернігівської губернії, датовані 1831 роком. Серед інших експонуються  правила прийому до козацького війська, іменні списки прийнятих на службу.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини