Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 06:56:10

Новий вернісаж проекту Pro-ART на Прилуцькій тютюновій фабриці

13.08.2016   11:14

Мета проекту Pro-ART — внести мистецький позитив і розмаїття фарб у офісні будні виробничого підприємства. Показати, що звичайну білу стіну адмінбудівлі фабрики можна легко перетворити на інсталяцію художніх робіт. А також підтримати художників, надавши їм змогу в нинішні нелегкі часи безкоштовно організувати вернісаж, виставити свої твори просто перед очі великої кількості людей.

На Pro-ART зустріч із працівниками Прилуцької тютюнової фабрики, у середу, 10 серпня завітали Катерина Кантур, Павло Бережний, Петро Бойко – великі люди, знані імена, майстерні руки і творчі голови, виставка робіт яких наразі проводиться в стінах фабрики.

Пурпурова зала фабрики була наповнена барвистим вихором яскравих і неоднозначних авангардистських робіт Петра Бойка, ніжними та професійно витонченими натюрмортами Катерини Кантур, реалістичними портретами та натюрмортами Павла Бережного.

Цікаво було почути про те, як з’являються шедеври й роботи, які надзвичайно складно віддавати, як прилуцькі художники потрапляють в міжнародні рейтинги, як це бути все життя архітектором і мріяти про час, коли буде можливість написати картину, як роздивитися в учні майбутнього великого художника.

Гарячу дискусію серед гостей і присутніх викликала тема: що важливіше – писати якомога більше картин, незважаючи на матеріали та якість, чи все ж плекати кожну до найменшого штриха? Когорта художників, їхні виступи і спілкування з ними, стали яскравим відкриттям для працівників фабрики: «Які вони всі різні, мабуть, усе ж картина – це відображення того, як бачить художник навколишнє життя…», – розповів Сергій Костюченко, майстер дільниці обслуговування електромереж.

Гості фабрики також були зворушені прийомом та цікавістю до їхньої творчості. Катерина Кантур зазначила: «Проведення такого мистецького та соціального проекту на підприємстві надзвичайно потрібна справа. Це дає можливість поділитися кожному художнику часточкою свого внутрішнього світу із людьми. Велика подяка компанії за організацію Pro-ART!»

А імен на проекті Pro-ART вже представлено й буде далі висвітлено немало: Петро Мироненко, Анатолій Риженко, Степан Вербещук, Катерина Кантур, Юрій Шевченко, Павло Бережний, Сергій Ступаченко, Олег Чучупа, Петро Бойко, Володимир Соловей.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.