Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:28:42

Chernihiv Jazz Open 2016 – незабутній вікенд в Чернігові

10.08.2016   15:07Агенцiя

За місяць, 10-11 вересня, на міжнародному фестивалі в Чернігові залунає джаз. Уже всьоме до північної столиці України приїжджають гості, чисельні шанувальники джазової музичної імпровізації, а місто поринає в чарівну атмосферу фестивалю.

Chernihiv Jazz Open 2016 – це той випадок, коли, погнавшись за двома зайцями, можна спіймати обох – за один вікенд познайомитися з одним з найдавніших міст України та насолодитися якісним живим звучанням джазових музикантів. Отже, welcome to Chernihiv!


Два дні – дві локації

Усі фестивальні події проходять у серці міста – на центральній площі. На ній розташовано Чернігівський обласний академічний музично-драматичний театр імені Т. Г. Шевченка, сцена якого з її неймовірною атмосферою та акустикою є головним майданчиком фестивалю.
Поруч з театром знаходиться знана містянами та гостями відкрита Зелена сцена, що на два дні перетворюється на джазову. Концерти на Джазовій Зеленій сцені будуть проходити вдень на свіжому повітрі та будуть вільні для відвідування без жодних обмежень. Поруч, на алеї, також буде організований цілий джазовий ярмарок з фудкортом, виробами майстрів та місцевим крафтовим пивом. До речі, варто сказати пару слів про їжу. У місті активно розвивається ресторанна галузь і знані за межами Чернігова заклади уже готуються зустрічати та пригощати гостей фестивалю.


Музика з сюрпризом

В перший день фестивалю, 10 вересня, на сцені театру звучатиме клезмерська, балканська музика, яка вже стала традиційною на європейських і світових джазових фестивалях, і яка на Chernihiv Jazz Open 2016 представлена дуетом з Франції, – це кларнетист Самюель Берто і вокаліст-акордеоніст Станко Марінковіч.
Етно-джаз з присмаком гарячого кримського етносу, з поєднанні з українським мелосом виконуватиме бенд Усеіна Бекірова разом з Олександром Муренко, Михайлом Остапенко, Андрієм Воробйовим і прекрасною співачкою Іванкою Червінською.
Надзвичайною манерою виконання, яку вже охрестили стильним джазом, дивуватиме Харрісон Янг (США). Його виступ завершуватиме перший день фестивалю і буде складатися як зі світових джазових хітів, так і своїх власних композицій.
Другий день основної програми, 11 вересня, вражатиме масштабною та яскравою програмою хедлайнера фестивалю Ніно Катамадзе & INSIGHT – відомого грузинського проекту неймовірних майстрів. Спеціально для слухачів фестивалю в Чернігів разом з Ніно приїде струнний квартет – і ми очікуємо на справді круте та дивовижне музичне шоу. І побачити його можна вже за місяць на Chernihiv Jazz Open 2016!


Коментарі

Олександра Федоренко, співорганізатор фестивалю: «Ми горді з того, що нам вдалося створити фестиваль, що став значною подією в житті міста та має чисельних прихильників по всій країні. Це підштовхує нас розвиватися та підвищувати планку. Однак, ще більш приємно, що нам вдається стимулювати людей не просто слухати музику, але й спілкуватися, заводити нові знайомства, насолоджуватися містом з такою яскравою історією, просто відпочивати та почуватися комфортно в фестивальному середовищі».

Дмитро Коровін, арт-директор: «Цього року в нас дуже багато гостей. Це музиканти з Грузії, США, Франції та різних куточків України. Кожен учасник пропонує щось незвичайне і це часто просто вражає. Наприклад, чи багато хто знає, що Харрісон Янг грав на клавішних інструментах з королевою металу Доро Пеш, а також був клавішником у групи U.D.O.? Та не буду лякати: на Chernihiv Jazz Open ми почуємо лише джаз, різний джаз, але напрямом звучання головної сцени є все-таки більш етнічна, жива музика, яка стане великим сюрпризом для відвідувачів. Щодо музикантів, які гратимуть на відкритій Джазовій Зеленій сцені, то їх розсекречувати поки не буду, скажу лише, що це будуть гості як зі столиці, так і з інших міст».


Де придбати квитки

Цього року вперше квитки на обидва фестивальні дні Chernihiv Jazz Open 2016 можна замовити on-line на concert.ua. Вартість квитків першого дня – 170-290. Вартість квитків на другий день фестивалю – 180-650 грн.
До Чернігова послухати джаз та погуляти по місту приїжджають звідусіль. I повірте, виділити два дні на чудовий музичний уік-енд в цьому стародавньому місті над Десною –того вартує. Тому вже сьогодні плануйте насолодитися теплом бабиного літа в Чернігові.
Деталі програми та новини фестивалю дізнавайтеся на офіційному сайті фестивалю chejazz.info.


 










 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини