Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 15:33:53

Як у Коропі відгуляли Миколаївський ярмарок. ФОТОрепортаж

01.08.2016   14:10Агенцiя

Майже як бразильський карнавал, тільки на Чернігівщині. 30 липня у Коропі відсвяткували Миколаївський ярмарок.

Миколаївський ярмарок у Коропі розпочався з традиційної хресної ходи з іконою Миколи Чудотворця. Ця подія стала традицією з тих часів, коли 168 років тому Хресний хід жителів Коропщини з іконою Миколи Чудотворця врятував коропчан від епідемії холери.

Грандіозна ярмарка в честь Миколи Чудотворця проходила у містечку Короп вже п'ятнадцять років в останню суботу липня, але через війну у 2014 та 2015 її не проводили. В цьому році громада Коропщини вирішила відновити ярмарок. "За" висловилися майже 80% опитаних коропчан.

Миколаївський ярмарок в Коропі на Чернігівщині має дуже давню історію і традиції з глибоким історичним корінням.
Під час Миколаївського ярмарку в Коропі нібито зустрічаються минуле і сьогодення, відвідувачі можуть побачити весь побут тих часів.

Так само можна заслухатись душевними народними піснями, замилуватися автентичними народними танцями, ознайомитися з древніми ремеслами і вироби народних умільців часів середньовіччя. Вся самобутність Коропщини виражається і в стилізованих старовинних дворах, і в кружлянні гончарного круга, і в ткацьких верстатів, і в барвистих рушниках, вишиванках, різьблених меблів, солом'яних капелюхах і корзинах, бочках і діжках і т.д.

Чернігівський монітор

Останні новини Чернігівщини

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.