Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:59:39

Підбили підсумки 90-го театрального сезону

11.07.2016   15:32Агенцiя

Підбиваючи підсумки 90-го театрального сезону Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка генеральний директор театру, заслужений діяч мистецтв України Сергій Мойсієнко (для якого цей сезон був першим на чолі театру) згадав про його урочисте відкриття прем’єрою «Циганки Ази» та заключну прем’єру сезону «Майська ніч» у постановці режисера театру, заслуженого діяча мистецтв України Віри Тимченко.

Також він згадав випуск протягом сезону ще трьох прем’єрних вистав, а саме: «Не плачте за мною ніколи…» і «Неймовірні пригоди Тузика» у постановці режисера Тетяни Шумейко та «Ніч перед Різдвом», поставлену художнім керівником – головним режисером театру, заслуженим артистом України Андрієм Бакіровим.

Керівник театру разом з усім колективом ще раз привітали трьох провідних майстрів сцени (Н.Максименко, О.Гребенюк, О.Куковєрова), які в цьому році отримали почесне звання «Заслужений артист України», побажали успішної творчої роботи на чернігівській сцені молодим акторам, які в цьому сезоні увійшли до складу трупи театру, хвилиною мовчання вшанували пам’ять колег Петра Дехтяренка і Тетяни Ковинцевої, які пішли з життя.

У звітному слові керівника театру було згадано численні гастрольні поїздки по області та за її межами, успішні виступи на міжнародних і всеукраїнських театральних фестивалях та отримані відзнаки у багатьох номінаціях, зокрема присвоєння Гран-прі за підсумками такого престижного театрального форуму як «Мельпомена Таврії». Звернувся зі словами подяки до усіх причетних до вирішення організаційних питань під час проведення на базі театру традиційного для нас 24-го Міжнародного фестивалю «Словянські театральні зустрічі» та 18-го Міжнародного театрального фестивалю моновистав «Чернігівське відлуння», який цього року вперше проходив у Чернігові.

Серед позитивних підсумків сезону було перелічено запровадження системи продажу електронних квитків через Інтернет, оновлений формат офіційного сайту театру та створення сторінок театру в соціальних мережах, проведення поточного ремонту приміщень першого і другого поверхів театру, художнє оформлення портретної галереї артистів театру та видання ювілейного альбому до 90-річчя створення театру, а також перевиконання низки економічних показників діяльності театру за перше півріччя 2016 року.

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини