Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:05:33

На здобуття обласної літературно-мистецької премії ім. М.Коцюбинського

09.07.2016   12:37Агенцiя

У номінації «Театрально-музичне мистецтво» на здобуття обласної літературно-мистецької премії ім. М.Коцюбинського претендує творче об’єднання «Актор і лялька» у складі: Вікторії Язичан, Ольги Філончук, Ольги Маджуги, Олени Денисенко, Романа Маджуги, Антона Шеремка, Миколи Вітковського, Олени Загребіної, Олександра Ковшуна за цикл вистав «В своїй хаті своя правда, і сила, і воля».

Цикл об’єднав вистави, створені за творами видатних українців – Т.Шевченка, М.Коцюбинського, О.Довженка. Доля кожного з них в тій чи іншій мірі пов’язана з Чернігівщиною. Подібний проект унікальний, бо немає, на даний час, аналогів в царині мистецтва театру ляльок України.

Створення циклу «В своїй хаті своя правда і сила і воля» – це крок у розвитку нашого театру і, безумовно, це шанс не тільки заявити про себе у всеукраїнському масштабі, але й продовжити поступ театру до осучаснення власної естетики.

Теми, підняті в цих виставах, гостро-актуально звучать в наші дні в контексті тих подій, що відбуваються в країні. Сьогодні, як ніколи, нам усім потрібні сила і дух слова великих українців – Т.Шевченка, М.Коцюбинського, О.Довженка, їх віра в Україну. Особливо вони потрібні молодому поколінню, яке створюватиме новітню історію нашої держави. Тому всі вистави циклу орієнтовані на старшокласників, молодь.

Вистава «Казковий світ Михайла Коцюбинського» брала участь у ХІІ Міжнародному театральному фестивалі «Слов’янські театральні зустрічі», а вистава «Великий Льох» у ІV-у фестивалі «Прем’єри сезону», який проводить «Уніма-Україна». Акторські роботи, робота постановника та сценографічне рішення вистав отримали схвальні відгуки в середовищі та критиків.

Вистави «Казковий світ Михайла Коцюбинського», «Великий Льох», «Ріка… Життя…» користуються успіхом у глядацької аудиторії, а це, здебільшого, учні середніх і старших класів, про що свідчать схвальні записи в книзі відгуків театру.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.