Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:30:49

На здобуття обласної літературно-мистецької премії ім. М.Коцюбинського

09.07.2016   12:37Агенцiя

У номінації «Театрально-музичне мистецтво» на здобуття обласної літературно-мистецької премії ім. М.Коцюбинського претендує творче об’єднання «Актор і лялька» у складі: Вікторії Язичан, Ольги Філончук, Ольги Маджуги, Олени Денисенко, Романа Маджуги, Антона Шеремка, Миколи Вітковського, Олени Загребіної, Олександра Ковшуна за цикл вистав «В своїй хаті своя правда, і сила, і воля».

Цикл об’єднав вистави, створені за творами видатних українців – Т.Шевченка, М.Коцюбинського, О.Довженка. Доля кожного з них в тій чи іншій мірі пов’язана з Чернігівщиною. Подібний проект унікальний, бо немає, на даний час, аналогів в царині мистецтва театру ляльок України.

Створення циклу «В своїй хаті своя правда і сила і воля» – це крок у розвитку нашого театру і, безумовно, це шанс не тільки заявити про себе у всеукраїнському масштабі, але й продовжити поступ театру до осучаснення власної естетики.

Теми, підняті в цих виставах, гостро-актуально звучать в наші дні в контексті тих подій, що відбуваються в країні. Сьогодні, як ніколи, нам усім потрібні сила і дух слова великих українців – Т.Шевченка, М.Коцюбинського, О.Довженка, їх віра в Україну. Особливо вони потрібні молодому поколінню, яке створюватиме новітню історію нашої держави. Тому всі вистави циклу орієнтовані на старшокласників, молодь.

Вистава «Казковий світ Михайла Коцюбинського» брала участь у ХІІ Міжнародному театральному фестивалі «Слов’янські театральні зустрічі», а вистава «Великий Льох» у ІV-у фестивалі «Прем’єри сезону», який проводить «Уніма-Україна». Акторські роботи, робота постановника та сценографічне рішення вистав отримали схвальні відгуки в середовищі та критиків.

Вистави «Казковий світ Михайла Коцюбинського», «Великий Льох», «Ріка… Життя…» користуються успіхом у глядацької аудиторії, а це, здебільшого, учні середніх і старших класів, про що свідчать схвальні записи в книзі відгуків театру.
 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини