Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:47:59

Творча подорож ніжинців

09.07.2016   10:11

Ніжинська бригада «бойових» артистів відвідала з благодійним концертом бійців, які дислокуються у м. Маріуполь Донецької області та під містом Лисичанськ Луганської області.

Глядачами дійства були бійці батальйонів «Чернігів», «Львів», 44-го батальйону представники штабу сектора та бійці Національної гвардії.

Відкрив концертну програму піснею «Бойові побратими» співак Олександр Савич. Автором слів цього твору є Микола Самко, а музику написав Ігор Дяконенко. Ця пісня вже давно стала улюбленою серед захисників.

Подарували глядачам сучасні та народні танці студенти Ніжинського училища культури і мистецтв ім. Марії Заньковецької Руслана Козієнко, Іван Ващук, Іван Чорний, Юлія Данильонок, Альона Якимчук, Андрій Вихрицький, Максим Давиденко, Лілія Гребеник.

Бурю овацій викликала кожна пісня у виконанні вокалістів Антоніни та Ольги Купрій, Олександра Савича, Сергія Козієнка, Сергія Юркевича.

Раз по раз зала вибухала вибухала гучним сміхом, адже власні пісні та гуморески виконував гуморично-ліричний Олег Драчук.

На запитання ведучої концерту Антоніни Купрій «Чим же славиться Ніжин», присутні одноголосно відповіли, що красивими дівчатами та огірками.

Долучилися до цієї благодійної акції і бібліотекарі Ніжинської міської централізованої бібліотечної системи. Директор ЦБС Олена Єкименко передала смаколики, які власноруч приготували бібліотекарі. Також бійцям були передані подарунки від юних ніжинців - вихованців Ніжинської школи мистецтв (викладач Ю. Петренко) та станції юних техніків (викладач А. Пасечніченко). Це чудові яскраві малюнки, які експонувалися у м. Києві на «Вернісажі щастя» у Центрі української культури і мистецтв (генеральний директор С. Долеско). Таким чином наші діти подарували захисникам Україну частинку свого тепла, частинку свого серця.

Після закінчення концерту командир батальйону «Чернігів» Микола Григорович Масляний урочисто вручив Подяки Головного управління національної поліції в Чернігівській області тим, хто постійно піклується про військовослужбовців: Собору Всіх Святих у м. Ніжині, Отцу Сергію та Сергію Козієнку. Микола Григорович наголосив, що такі творчі зустрічі дуже потрібні і інколи важливіші за предмети побуту та їжу, адже нагадують присутнім про рідний дім, дітей, близьких і коханих людей. А ще Микола Григорович вважає, що найкращі місця на Україні знаходяться на Чернігівщині біля Десни та Снову.

Під час концертів відбулися цікаві та неочікувані зустрічі: у Маріуполі артисти познайомилися з волонтером, Почесним громадянином м. Херсон Григорієм Миколайовичем Янченком. Він сам уродженець м. Ічня, інвалід військової служби (у нього відсутні ноги та пальці обох рук), з перших днів війни на Сході України долучився до волонтерської діяльності. Має різноманітні урядові і неурядові відзнаки, але найдорожчим вважає подарунок від бійців 72-ї бригади. За два роки зробив біля сотні виїздів у зону АТО. Підчас чергової поїздки до Маріуполя випадково потрапив на концерт ніжинців і передав вітання землякам-ічнянцям та всій Чернігівщині.

Бійці 44-го батальйону познайомили артистів зі своєю улюбленицею – собачкою Касею невідомої породи. Кася знаменита тим, що на задніх лапках має по сім пальчиків.

Наші захисники вітали ніжинців не лише гучними оплесками та квітами, а й солдатськими стравами із польової кухні. Навіть запрошували підписати контракт на вигідних умовах, адже зарплата кухаря чи психолога в три, а то й чотири рази перевищує зарплату працівника культури.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини