Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:21:50

У Сновську відбувся фольклорний фестиваль імені Василя Полевика

21.06.2016   15:23

Уже традиційно на свято Трійці гостинна Сновська земля приймала прихильників української народної творчості з усієї області. Тут вшосте проходив фольклорний фестиваль-конкурс імені Василя Полевика.

Усе життя фольклорист і хормейстер Василь Полевик присвятив музиці, виховав не одне покоління музикантів, долучив їх саме до народної творчості.

Учасників заходу привітали голова обласної ради Ігор Вдовенко, директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Олександр Левочко, очільники місцевої держадміністрації та районної ради Валерій Радібеда і Павло Мірошниченко.

Серед шанувальників таланту нашого земляка окрім представників Чернігівщини були також гості з Києва.

Фестиваль розпочався конкурсними прослуховуваннями творчих колективів у районному будинку культури.

Змагалися не лише дорослі, а й діти. Загалом у конкурсі взяло участь 28 колективів, до складу яких увійшло більше 300 учасників.

На сцені співали та веселились, демонстрували весільні обрядові дійства. Виступи конкурсантів оцінювало журі на чолі з художнім керівником та головним диригентом академічного Чернігівського народного хору обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, заслуженим діячем мистецтв України Володимиром Коцуром.

Після конкурсної частини учасники заходу вшанували пам’ять Василя Полевика. На площі біля районного будинку культури відбулася урочиста церемонія покладання квітів до меморіальної дошки, відкритої у 2009 році під час проведення І обласного фольклорного фестивалю-конкурсу. Окрім того, присутні мали змогу насолодитися звучанням улюбленої пісні Василя Івановича у виконанні зведеного хорового колективу під диригуванням Володимира Коцура.

Жителі і гості Сновська також відвідали місце поховання та вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблого учасника АТО, уродженця села Займище Юрія Костюченка.

Далі дійство продовжилося на співочому полі. Традиційно були організовані виставки образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва, спортивні змагання, розважально-ігрова програма для дітей за участю обласного дитячого театру ляльок. Тут же, на березі чарівної річки Снов у селі Займище, під час гала-концерту були оголошені остаточні результати та нагороджені переможці конкурсу.

Цього року гран-прі фестивалю отримали троїсті музики Ніжинського районного будинку культури. Переможцями також стали наступні колективи:

- у категорії «дитячі ансамблі» – «зразковий» вокальний ансамбль «Світлячок» Щорського РБК;

- у категорії «молодіжні ансамблі» – народний аматорський ансамбль «Калинонька з перцем» Ніжинського РБК;

- у категорії «автентичні гурти» – фольклорний колектив «Перлина» Ярославського сільського будинку Бобровицького району;

- у категорії «фольклорні колективи» – фольклорний колектив «Горлиця» Шестовицького СБК Чернігівського району;

- у номінації «ансамблі народної пісні» – народний аматорський ансамбль народної пісні «Березневі роси» Козелецького РБК, народний аматорський жіночий вокальний ансамбль «Горлиця» смт Лосинівка Ніжинського району, народний аматорський жіночий вокальний ансамбль української народної пісні «Калина» Щорського РБК, вокальний ансамбль «Рідні наспіви» Бахмацького РБК;

- у номінації «ансамблі народних музик» – ансамбль народних інструментів «Карапет» смт Холми Корюківського району;

- у категорії «дорослі обрядові» – народний аматорський фольклорний колектив «Криниці» Сосницького РБК.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини