Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:44:47

Чернігів прийматиме Перший "КіноДок"

17.05.2016   08:13Агенцiя

Про непересічну для Чернігова подію — І Міжнародний кінофестиваль документального патріотичного кіно "КіноДок" — говорили 16 травня, на прес-брифінгу в облдержадміністрації.

Ініціатори та організатори проведення фестивалю Ганна Левківська на народний артист України Дмитро Чирипюк висловили переконання, що документальне кіно – найкращий продукт, щоб зафільмувати реальне життя людей і країни, особливо у сьогоднішній непростий час. До того ж це чудова можливість розказати світу про Україну.

Тема ж патріотичного кіно наразі є надзвичайно актуальною і важливою. Підтвердженням цього є велика кількість заявлених на кінофестиваль стрічок – понад сімдесят. За умовами ж конкурсу, безпосередньо на фестивалі будуть представлені 20 робіт. Цього року журі надало перевагу вітчизняним кінострічкам – їх 17. Ще три фільми – зарубіжні.

Організатори фестивалю пишаються, що головою журі «КіноДоку» 2016 погодився стати всесвітньо відомий польський кінорежисер Кшиштоф Зануссі. До складу журі також увійшли наші видатні співвітчизники – народний артист України Богдан Бенюк, Михайло Іллєнко, Сергій Маслобойщиков.

Як пояснили організатори проекту, однією з причин обрати саме Чернігів площадкою для масштабного кінофоруму стала постать великого митця Олександра Довженка, який народився на Чернігівщині. Недаремно саме із символічного запалення вогників фестивалю на його малій батьківщині в Сосниці і розпочнеться відлік часу нового міжнародного фестивалю.

Загалом фестиваль триватиме три дні – з 20 по 22 травня. Крім перегляду конкурсних кінострічок (який, паралельно проходитиме як для журі, так і для широкого глядача), буде представлена велика позаконкурсна програма. А це і покази фільмів відомих кінорежисерів, і майстер-класи митців, зустрічі з творчими особистостями. Розпочнеться ж кінофорум відкритим показом фільму «Зима у вогні» на Красній площі міста. На відкриття фестивалю організатори обіцяють запросити широке представництво знаних в Україні людей.

Програма «КіноДоку» буде частиною масштабних заходів, які проходитимуть у Чернігові з нагоди відзначення Дня Європи. Про це розповів директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій обласної державної адміністрації Олександр Левочко. Він зазначив, що велика кількість заходів, яка буде запропонована чернігівцям і гостям міста, має стати значною подією для Чернігова, привернути туристів до нашого міста.

Важливо, що заради проведення фестивалю об’єднуються зусилля представників місцевої влади та громадськості. На цьому, зокрема, акцентував увагу голова Громадської ради при обласній державній адміністрації Вадим Антошин – один із організаторів заходу від нашої області.

Всі виступаючі висловили сподівання, що перший фестиваль «КіноДок» стане традиційним, дасть поштовх подальшому розвитку неігрового кіно в Україні та популяризуватиме його у світі.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини