Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:32:36

Перегляд фільму "Чуєш, брате?"

14.05.2016   08:10Агенцiя

Перегляд фільму «Чуєш, брате?» відбувся в Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В.Г. Короленка 12 травня. Захід пройшов у рамках загальноєвропейської кампанії відзначення Днів Європи –2016 «RE-ФОРМУЮСЬ Європейцем!».

Картина розповідає про події на Майдані часів Революції Гідності та війну на Сході України. Фільм створений до виставки світлин відомого українського фотографа Олександра Глядєлова. Він є автором більше ніж 30 персональних виставок у різних країнах світу та трьох книг; має нагороди Гран-Прі Укрпресфото-97; Приз Hasselblad на конкурсі європейської фотографії у м. Вевей (Швейцарія); Mother Jones 2001 Medal of Excellence Міжнародного фонду документальної фотографії у Сан-Франциско (США); “Moving Walls 2002” Інституту Відкритого Суспільства (OSI) у Нью-Йорку (США) та ін.

Фільм переглянули учні Чернігівської ЗОШ № 1, які потім взяли участь у конкурсі дитячого малюнку «Європейська Україна очима дітей». Основною темою конкурсу був «Словник Дружби», який складався з 12 слів: УКРАЇНА, ЄВРОПА, ДРУЖБА, СВОБОДА, ДОПОМОГА, ДИТИНА, СОНЦЕ, РАДІСТЬ, МИР, ХЛІБ, ПІСНЯ, ЛЮБОВ. В своїх малюнках учасники висловили власне ставлення до цих слів та бачення своєї Батьківщини як європейської держави та її можливе майбутнє в Європейському Союзі.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.