Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:18:20

В Державному реєстрі нерухомих пам’яток України налічувалося 8756 об’єктів культурної спадщини Чернігівщини

18.04.2016   08:47Агенцiя

Однією із складових культурної спадщини Чернігівщини та потенціалом розвитку туристичної галузі в області є визначні історичні місця і пам’ятки.

За даними Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації на кінець 2015 р. в Державному реєстрі нерухомих пам’яток України налічувалося 8756 об’єктів культурної спадщини Чернігівщини (ураховуючи ті, що входять до складу комплексів), із них п’яту частину віднесено до категорії національного значення, інші – місцевого.

Майже дві третини об’єктів складають археологічні пам’ятки, решта – історичні та монументальні.

З метою збереження культурної спадщини у 2015р. установлено 8 зон охорони навколо окремих пам’яток та 16 – навколо комплексів, укладено 207 охоронних договорів, 576 пам’яток пройшли інвентаризацію.

На початок минулого року 516 пам’яток потребували проведення ремонтно-реставраційних робіт. За рік ремонтні роботи було завершено на 288 об’єктах, ще на 187 їх завершення перенесено на наступний рік.

На всі види ремонтно-реставраційних робіт та інші заходи з охорони культурної спадщини у 2015р. асигновано та освоєно 1,6 млн. грн.
Більшість коштів (70%) виділено з місцевого бюджету, решта – з інших джерел.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини