Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:57:46

Відбулося відкриття виставки "Талановиті чернігівці" Народного аматорського об’єднання художників "Деснянська палітра"

26.02.2016   11:20Агенцiя

24 лютого в Мистецькій вітальні Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка пройшло відкриття виставки «Талановиті чернігівці» Народного аматорського об’єднання художників «Деснянська палітра».

Створена у 1982 році, «Деснянська палітра» згуртувала навколо себе обдарованих людей різного віку та професій, яких об’єднала щира любов до образотворчого мистецтва. За роки діяльності зміцнів творчий потенціал художників. Кожного року до об’єднання приєднуються нові таланти, з’являються нові теми та підходи до творчості.

Художники гідно підтримують та зміцнюють художні традиції, не забуваючи і про експерименти та пошуки себе в мистецтві. Картини майстрів знаходяться в приватних колекціях любителів прекрасного як в Україні, так і за кордоном. Бібліотека давно співпрацює з «Деснянською палітрою» і виставки митців традиційно стали очікуваною подією в місті.

На виставці «Талановиті чернігівці» 12 художників представили 35 робіт в жанрі пейзажу, портрету, натюрморту, історичного живопису, виконані аквареллю та маслом.

Василь Миколайович Мігрін, який багато років очолював об’єднання «Деснянська палітра», привітав присутніх з відкриттям виставки. Художник розповів, що кожного року майстерність та професійний рівень митців зростає. Він подякував працівникам бібліотеки та відділу мистецтв, відмітивши, що ОУНБ ім. В.Г. Короленка є своєрідним храмом мистецтва та культури.

Голова об’єднання Людмила Олександрівна Бешун подякувала всім художникам за плідну співпрацю і, запросивши гостей до перегляду експозиції, побажала отримувати лише приємні емоції від споглядання картин.

З теплими словами до художників звернулись народна майстриня Лариса Іванівна Ганненко та педагог Світлана Сергіївна Шимко. Лариса Іванівна відзначила, що картини талановитих митців є у багатьох чернігівців вдома, бо вони приносять тепло та затишок в оселю, даруючи не тільки естетичну красу, а й зігріваючи душу. Світлана Сергіївна відмітила, що в складний для країни час митці своєю творчістю та  патріотичною, народною тематикою підіймають український дух, підтримують культуру нації, не забувають наше минуле і дають надію на світле мирне майбутнє.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.