Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:48:54

Відбулася презентація та відкриття фотодокументальної виставки під назвою "Майдан, що змінив час"

20.02.2016   08:03Агенцiя

19 лютого в Державному архіві області відбулася презентація та відкриття фотодокументальної виставки під назвою «Майдан, що змінив час».

У заході взяли участь перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, студенти Чернігівського ліцею залізничного транспорту, учасники Революції Гідності, волонтери, представники громадськості та засобів масової інформації.

Розпочався захід вшануванням хвилиною мовчання пам'яті борців за свободу та європейське майбутнє України.

У своєму виступі перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук наголосив, що Революція Гідності вразила увесь світ, бо звичайні люди вийшли, аби висловити свою незгоду з діями та політикою правлячої верхівки тодішньої влади. За словами керівника, Революція Гідності не завершилася, ще й сьогодні вона продовжується. Пам'ять про учасників тих подій, Героїв Небесної сотні змушує замислюватися над тим, що ж зроблено та чи покращилося життя громадян.

Валентин Мельничук висловив переконання, що негаразди обов'язково закінчаться і наша держава вистоїть та переможе у війні. Зберегти державу можна лише в єдності та за умови, коли українці будуть триматися разом. Тоді нікому не вдасться розколоти Україну на північ і південь, захід та схід. Виступаючий закликав присутніх пам'ятати Героїв України, які віддали своє життя за незалежність, свободу і єдність нашої країни.

В свою чергу, директор Держархіву області Раїса Воробей зазначила, що виставка об'єднала велику кількість документів, які започаткували формування архівного фонду області, присвяченого Революції Гідності. За її словами фоторяд із 60 світлин, наданих учасниками київського та чернігівського Майданів, відтворює силу духу і виразно передає прояви громадянської та національної свідомості й відваги учасників Майдану.

До присутніх на презентації виставки звернулися співробітник Українського Інституту національної пам'яті Сергій Горобець, завідувач сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Альберт Черешко, студентка філологічного факультету ЧНПУ ім. Т.Г. Шевченка Богдана Вознюк. Про події лютого 2014 року згадала учасниця Революції Гідності, депутат Чернігівської міської ради Ірина Березинець.

Учасники зібрання оглянули експонати виставки, що розміщені на 16 стендах. В експозиції представлені фотографії, документи, мініатюри державних нагород, матеріали друкованих та електронних видань, які відтворювали події Революції Гідності. Окремі стенди присвячені Героям України, уродженцям Чернігівщини Андрію Мовчану та Василю Прохорському, які брали активну участь у революційних подіях на Майдані й увійшли в історію Героями Небесної Сотні.

Останні новини Чернігівщини

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини