Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:53:52

Презентація виставки-сюрпризу "Смачна Україна"

16.02.2016   11:36Агенцiя

Гостей відділу обслуговування дошкільників та учнів 1 – 4 класів чекало безліч приємних несподіванок та яскравих вражень. Привітанням зі святом Стрічення, що українці святкують 15 лютого, почалась презентація виставки–сюрпризу «Смачна Україна» в рамках фольклорної світлиці «Рік-чарівник».

Наш народ залишив невичерпну скарбницю. Це усна народна творчість, звичаї, свята а також…самобутня кухня. Книжки та незвичайне оформлення виставки «Смачна Україна» розкрили рецепти та секрети національних страв, а також пов’язаних з ними традицій. Найулюбленіші українські смаколики – вареники – знають по всьому світу. Їх готують різного розміру, з незвичними начинками, навіть вшановують на фестивалях та у пам’ятниках. Гості з задоволенням переглянули відео, де козак Пацюк у чарівний спосіб частувався варениками.

Не забули згадати й про борщ. Відома українська письменниця Зірка Мензатюк вважає, що всі продукти українського борщу – це справжні цілителі. А мультфільм «Казочка про місто Борщів» з серіалу «Моя країна Україна» доводить, що навіть слово «борщ» є чарівним.

Виставку «Смачна Україна» прикрасили овочі, які українці використовують для приготування традиційних страв. А найбільший з них та найкрасивіший – гарбуз! Цей яскравий велетень займає чи не найперше місце за кількістю корисних речовин. Наші господині готують з нього багато різних страв: запіканки, каші, додають до овочевих рагу, напоїв та десертів.

Гарбуз відігравав неабияку роль в українському обряді сватання.
Найприємнішим сюрпризом для всіх гостей стало частування варениками. Та не просте, а приправлене кумедною жартівливою сценкою Господині та Козака Василя.

Ця чудова зустріч перетворила читальний зал відділу на гостинну світлицю, а його працівників – на привітних господарів, та подарувала всім святковий настрій.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.