Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:48:51

"Нематеріальна культурна спадщина: збереження та охорона культурного надбання"

11.02.2016   17:00Агенцiя

Чергова експертна зустріч в режимі он-лайн з представниками Кабінету міністрів України відбулася 11 лютого.

Експерти та представники Міністерства культури України, громадськість обговорювали проект Закону України «Про нематеріальну культурну спадщину». За допомогою веб-зв’язку до участі в зустрічі мали нагоду долучитися представники обласних державних адміністрацій, медичних закладів (на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів), Дніпропетровська, Львова, Одеси, Полтави та Харкова.

Під час зустрічі йшлося про правові, організаційні та суспільні відносини у сфері нематеріальної культурної спадщини, а також правові форми міжнародного співробітництва в цій сфері. Зокрема наголошувалося на необхідності охорони нематеріальної культурної спадщини так як це є важливим обов’язком держави.

Учасники зустрічі обговорювали принципи державної політики у сфері нематеріальної культурної спадщини, а також пріоритети державної політики у сфері нематеріальної культурної спадщини.

Це стосувалося забезпечення охорони нематеріальної культурної спадщини України, усунення загроз зникнення нематеріальної культурної спадщини, визнання нематеріальної культурної спадщини одним із головних джерел культурного різноманіття й гарантії сталого розвитку суспільства, а також залучення населення до охорони нематеріальної культурної спадщини та сприяння забезпеченню життєздатності та актуалізації нематеріальної культурної спадщини.

Експерти та представники Міністерства культури України наголосили на посиленні міжнародного співробітництво у сфері охорони нематеріальної культурної спадщини, а саме обмін інформацією та досвідом, спільні ініціативи, інші заходи, що забезпечують належну охорону нематеріальної культурної спадщини, наявної на території України, а також одержання (міжнародної) допомоги, спрямованої на охорону цієї спадщини.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини