Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:31:02

Підсумовуючи новорічні свята

22.01.2016   09:46Агенцiя

Інтерв'ю з директором Департамент культури і туризму, національностей та релігій ОДА.

Цього року Департамент культури і туризму, національностей та релігій активно долучився до вуличних новорічно-різдвяних заходів у Чернігові. Що нового відбувалося на Красній площі розповіла директор Департаменту Ірина Должикова.

- Функціонування Новорічно-різдвяного містечка на Красній площі з ошатними дерев’яними будиночками, дідухами, вертепом, лабіринтом із сіна, постійно діючою сценою, стилізованою огорожею — це новий формат  відзначання новорічних свят у місті. Він дозволив майже щодня організовувати для чернігівців та гостей міста концертно-розважальні програми, ігри для дітей.

26 грудня Департамент організував відкриття Новорічно-різдвяного містечка. Усіх гостей привітав зі святами Святий Миколай, на площу з Катерининської церкви принесли Віфлеємський вогонь, котрий волонетри привезли до Чернігова (перед тим він проїхав більше 2000 кілометрів в зоні бойових дій, щоб принести Різдво нашим воїнам) аби часточка небесного вогню зігрівала і серця усіх чернігівців протягом року. Голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч та мер міста Владислав Атрошенко урочисто запалили вогні на головній ялинці. Малечу цього дня розважали веселі аніматори від обласного Палацу дітей та юнацтва. Гостей свята чекала концертно-розважальна програма. Веселому настрою і дорослих, і дітей не завадила навіть дощова погода.

У «День олів’є»,29 грудня, цей улюблений салат можна було скуштувати у кожному будиночку ресторацій. Надалі зима порадувала нас по-справжньому зимовою погодою на Новий рік – снігом, морозом, але не зважаючи на це, на території Новорічно-різдвяного містечка завжди було людно. Присутні могли зігрітися, підтанцьовуючи під запальні пісні, що лунали зі сцени та гарячими напоями від іменитих ресторацій міста, що розташувалися у будиночках. На згадку про свята можна було придбати пам’ятні сувеніри відмайстрів Чернігівщини – представників громадської організації «Алея майстрів».

3 січня на «Глінтвейн Party» усі танцювали під хіти 80-90-х від концертних виконавців обласного філармонійного центру та діджея Дена.

Не зважаючи на мороз 4 січня площа теж не пустувала, для тих, кому низька температура не стала на заваді гарному настрою і бажанню веселитися, співав колектив Носівського районного будинку культури.

Вже традиційний для Чернігова фестиваль «Коза» 8 та 9 січня цього року відбувся за підтримки Чернігівської обласної державної адміністрації. Організатори фестивалю «Че Студія»порадували усіх присутніх цікавою програмою та гарною організацією свята. Велика вам вдячність за популяризацію української культури та традицій.

13 січня на сцені містечка голова ЧернігівськоїОДА Валерій Куліч та міський голова Владислав Атрошенко приймали та обдаровували щедрувальників, гадали на наступний рік. Зі сцени цього вечора луналищедрівки, веселі жарти, розігрувалися театралізовані дійства від Ніжинського училища культури імені М.Заньковецької, Академічного народного хору Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, естрадного гурту «Смоляни» (Борзнянський р-н).

Тож з 26 грудня по 14 січня на площі відбувалися різноматні дійства: малечу веселими іграми та конкурсами розважали аніматори, майже щовечора зі сцени лунали запальні пісні. Ми вдячні усім артистам за той новорічний настрій, який вони подарували усім чернігівцям.

Які відгуки чернігівців щодо організації свята?

- Чернігівцям сподобався такий формат святкування. Опитування, проведені журналістами, показали, що цього року мешканці міста із задоволенням відвідували площу, туди хотілося приходити відпочивати, значить ми рухаємося у правильному напрямку, але цю роботу потрібно постійно вдосконалювати, аби на зимові свята до Чернігова мали бажання завітати гості з усіх куточків України і не тільки. То ж ми завжди радо підтримаємо цікаві, оригінальні фестивалі та проекти.

Який Ваш особистий рецепт вдалого свята у Чернігові?

- Ми маємо кожного року дивувати жителів нашого міста та області, вносити щось нове, навіть неочікуване, у святкування новорічно-різдвяних свят і в той же час підтримувати традиції.

Зазначу також, що підготовка до реалізації подібних проектів має розпочатися чи не відразу після останнього дня роботи містечка. Має пройти потужна рекламна компанія, аби про ці свята знали потенційні туристи.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини