Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 00:38:53

У Батурині відбувся І Всеукраїнський фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва "Територія талантів"

14.12.2015   10:15

Нещодавно вперше в історії Батурина, з метою виявлення найбільш талановитих і перспективних хореографічних колективів України та відкриття нових імен і талантів в галузі хореографічного мистецтва, в Батуринському будинку культури відбувся І Всеукраїнський фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва "Територія талантів — 2015".

Організатор проекту - танцювальний центр "Територія твого танцю" під керівництвом Ірини Баштан. Захід відбувся за підтримки депутата Чернігівської обласної ради Надії Петрівни Міклухо-Маклай, Батуринської міської ради та Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця».

Відгукнулися взяти участь у фестивалі 17 танцювальних колективів з восьми міст Чернігівської, Сумської, Київської та Житомирської областей. У фестивалі-конкурсі взяли участь учасники віком від 4 до 30 років.

Зібралося так багато бажаючих підтримати юних талантів.

Журі конкурсу представляли: заслужений діяч культури України, кандидат мистецтвознавства, професор кафедри хореографії Державної академії керівних кадрів культури і мистецтв, головний балетмейстер державного академічного хору ім. Григорія Верьовки Шкоріненко Валерій; генеральний директор Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця», заслужений працівник культури України Реброва Наталія; балетмейстер-постановник, керівник танцювального центру «Територія твого танцю», організатор фестивалю-конкурсу «Територія талантів - 2015» Баштан Ірина; методист – викладач вищої категорії Ніжинського училища культури і мистецтв ім. Марії Зіньковецької Марченко Микола.

Впродовж конкурсу поважне журі проглянуло 50 танцювальних номерів.

Щиро розчулив всіх присутніх виступ наймолодших (3-4 роки) учасників фестивалю - учнів студії сучасного танцю «Vivа» з м.Бахмач.

Окремі номери: «Сватання Голохвастова» (хореографічий колектив «Спалах», м.Ніжин), «Лемківська полька» (хореографічий колектив «Експресія», м.Ніжин) та «Щедрий вечір» (хореографічий колектив «Спалах», м.Ніжин) вразили глядачів своєю оригінальністю постановки, артистизмом, творчим задумом та костюмами.

Найвражаючим і приголомшуючим виступом фестивалю-конкурсу став номер «Ой синку, мій сину» у виконанні хореографічного колективу «Devant» (м.Ніжин), який змусив всіх присутніх аплодувати стоячи із сльозами на очах. Однозначно, на думку як і журі, так і глядачів, цей виступ абсолютно заслужено і справедливо отримав найвищу нагороду конкурсу— гран-прі, кубок та грошову винагороду.

На завершенні конкурсу було оголошено подяки всім керівникам танцювальних колективів, хто доклав зусиль і довів, що танець може розкрити душу, внутрішній світ кожного учасника, не дивлячись на вік.

Після хвилюючого дня всі учасники фестивалю, які так професійно продемонструвати свої таланти на славу України, мали можливість ознайомитися з найважливішою сторінкою її історії - Гетьманським Батурином.

Спільним рішенням організаторів, журі та учасників фестивалю стало - "Територія талантів" постійним місцем своєї прописки затверджує Батурин!

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.