Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:42:19

Відкриття виставки світлин "Творчий монолог" Віктора Величка

11.12.2015   08:20Агенцiя

9 грудня в Мистецькій вітальні відбулось відкриття виставки світлин «Творчий монолог» чернігівського мистецтвознавця, викладача та фотохудожника Віктора Миколайовича Величка до 60-річчя від дня народження.

Віктор Миколайович народився 3 листопада 1955 р. у місті Горлівка Донецької області. Середню школу закінчив у Краматорську. Фахову освіту історика-мистецтвознавця отримав на історичному факультеті Ленінградського державного університету. З 1978 р. живе в Чернігові. Працював у Чернігівському історичномумузеїім. В.В. Тарновського та Чернігівському обласному художньому музеї ім. Г. Галагана. З 2006 р. працює на кафедрі туризму Чернігівського НТУ.

Захоплення фотографією прийшло у студентські роки. Тоді ж і придбав свій перший фотоапарат. Брав активну участь у відродженні міського фотоклубу «Чернігів» та друкувався на сторінках місцевої та республіканської преси.

На ювілейній виставці фотохудожник представив 35 світлин. Це пам`ятки історії та культури, природні ландшафти, камерні пейзажі чистих незайманих куточків нашого краю та урбаністичні мотиви. Також значне місце займають портрети відомих митців Чернігівщини: художників, музикантів, майстрів народної творчості.

Багато друзів та колег прийшли привітати Віктора Миколайовича з відкриттям персональної виставки. Фахову оцінку роботам митця дав відомий народний художник України Анатолій Ничипорович Шкурко. Його вразили чистота та простота сприйняття автором звичних для нас пейзажів та вміння побачити глибоку сутність краси чернігівського краю.

Анатолій Кіндратович Адруг, кандидат мистецтвознавства, доцент Чернігівського ДПУ ім. Т.Г. Шевченка, член НСХУ, згадав про перше знайомство з творчістю фотохудожника і відмітив високий рівень його майстерності.

Вітаючи Віктора Величка голова чернігівського міського фотоклубу «Чернігів» Микола Георгійович Дульцев побажав натхнення та нових цікавих світлин.

Хормейстери, викладачі, заслужений працівник культури України Микола Митрофанович Борщ та заслужена артистка України Раїса Миколаївна Борщ розповіли про творчу співпрацю з митцем. Оригінальним вітанням від артистів стало виконання святкової пісні Д. Бортнянського «Многая літа».

Завершуючи зустріч, Віктор Миколайович звернувся до гостей: «…Якщо принаймні одна чи дві світлини на цій виставці вперше відкриють для вас неповторну мить божої краси Чернігово-Сіверськоїземлі, її архітектурні пам’ятки в гармонії з природою, то я буду вважати, що працював не марно і можу радіти від того».

Останні новини Чернігівщини

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини