Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:20:50

У Чернігівському професійному будівельному ліцеї презентували виставку художника Івана Пенського

09.12.2015   08:08Агенцiя

8 листопада в Чернігівському професійному будівельному ліцеї відбулось відкриття виставки відомого художника Івана Пенського. У актовій залі навчального закладу представлено 22 картини митця, тож кожен охочий має змогу оцінити шедеври живопису.

Свою виставку художник присвятив учням ліцею Максиму Ковалю, Геннадію Куцу, Анатолієві Сокирку, Максимові Головатому, Євгену Кравченкові, Сергієві Петрику, які загинули при виконанні військового обов’язку в зоні АТО.

У рамках відкриття виставки, відбулась і творча зустріч з художником. Під час якої Іван Пенський спілкувався з учнями ліцею, декламував власні вірші та гуморески, розповів про свій життєвий та творчий шлях, поділився курйозними випадками із власного життя.
Як відзначає митець, талант художника у нього проявився під час служби на флоті, коли на доручення командування він створив свою першу картину. Перш, ніж стати художником, Іван Пенський тривалий час працював комбайнером, чим неймовірно пишається. Пізніше здобував освіту в Університеті народної творчості,  удосконалював свою майстерність в Німеччині під керівництвом професора Рудольфа Хука. Картини художника представлені як в Україні, так і за кордоном (у Швеції, США, Великій Британії, Франці та Німеччині).

Зустріч з митцем супроводжувалась бурхливими оплесками, а глядачі ще довго не відпускали митця зі сцени.

Наостанок заступник директора з навчально-виховної роботи Володимир Каравайко подякував художникові Івану Пенському за теплу зустріч та побажав натхнення та творчих успіхів.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини