Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 07:05:35

Він повернувся

08.12.2015   08:17Агенцiя

6 грудня, в День Збройних Сил України у військово-історичному музеї – відділі Чернігівського історичного музею імені В.В. Тарновського бійці полку спеціального призначення МВС України «Азов» повернули музею станок до крупнокаліберного кулемета, повідомляє Сергій Лаєвський.

Наприкінці липня 2014 року на прохання добровольців був переданий музейний предмет, на який встановили, «отжатый» у сепаратистів кулемет. Станок пройшов Мар’янку, Іловайськ, брав і захищав Широкине.
   
За словами бійців, довгий час ані Міністерство оборони, ані МВС не забезпечували батальйон важкою зброєю, тож кулемет на музейному станку був єдиною такою одиницею. Про це згадується у подарованій азовцями музею книзі Василя Шкляра «Чорне сонце»: «…товариші генерали…ви ніколи не давали нам достатньо зброї, не давали боєприпасів, необхідних для наступу, не давали артилерії, техніки, танків, і скажи комусь – не повірить…, що один станок до кулемета ми позичили в історичному музеї…».
   
Трохи пошкрябаний, місцями заіржавілий, але цілий. Дякуємо воїнам «Азова», що встояли у важкі для країни години, змогли зберегти свої життя та музейний станок. Тепер він як ветеран посяде в експозиції своє особливе місце. Але, якщо буде потрібно, колектив Чернігівського історичного музею імені В.В. Тарновського знову без вагань наддасть його захисникам України.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини