Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:23:48

Був у Чернігові Музей. ФОТО

01.12.2015   09:22Агенцiя

26 листопада в Чернігівському історичному музеї імені В.В. Тарновського відкрито фотодокументальну виставку “Був у Чернігові музей”.

Вона присвячена Музею народного декоративного мистецтва Чернігівщини, який від 21 грудня 1979 року по 30 червня 2006 року працював в Катерининській церкві на Алеї Героїв. (Остання – пам’ятка архітектури початку XVIII сторіччя – цього року відзначила трьохсотрічний ювілей освячення храму.)

Експозиція музею розповідала про вишивку, гаптування, ткацтво, гончарство, художню обробку дерева, лозоплетіння, народний костюм XVIII–ХХ століть.
   
Щороку музей та численні виставки оглядали понад 30 тисяч відвідувачів – мешканці міста і області, України, туристи з ближнього та далекого зарубіжжя.
   
Кілька записів з Книг відгуків: “Немає меж народній фантазії, барвистій, як життя, як світ, – ось що виносиш з цього унікального музею. Виносиш назавжди. П. Загребельний. 25.VIII.1980”.
   
“...Очень впечатляет коллекция, собранная в музее. Приятно было ознакомиться с реликвиями и народным творчеством украинского народа, богатого национальными традициями. Спасибо большое. Студенты Рижского политехнического института. 03.09.85.”
   
“До глибини душі вражений, схвильований баченими тут творіннями людського розуму і праці славних земляків моїх.
   
Дяка і шана сердечна тим, хто береже все це для людей, для поколінь прийдешніх, які гордитимуться талантом своїх славних предків.
   
З поклоном земним – Ів. Сочивець, письменник, заслужений працівник культури УРСР. 30/ХІ 1987 р.”
   
“Даний музей являється єдиним в Чернігові центром декоративно-прикладного мистецтва. Він являється візитною карткою нашого міста. Хотілося і надалі б приводити сюди знайомих та друзів, які приїжджають до нашого Чернігова. Удачі і процвітання Вам. м. Чернігів. 14.02.2006 р.” (Це – один із останніх відгуків).
   
На виставці представлені світлини та документи – афіші виставок та заходів, що проводив музей, буклети, каталоги тощо, які розповідають про музей.
   
Сьогодні в Чернігові бракує етнографічного музею, де була б представлена самобутність нашого краю. Фактично знищений у 2006 році музей, попри всі обіцянки влади так і не відродився.
   
Ми не полишаємо надію про його відродження.


Світлана Лихачева, завідуюча відділом Чернігівського історичного музею імені В.В. Тарновського

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини