Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:29:48

Працівники обласної бібліотеки взяли участь у науково-практичній конференції "Бібліотека вишу: проблеми сьогодення, погляд у майбутнє"

21.11.2015   14:33Агенцiя

19 листопада працівники Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка взяли участь у науково-практичній конференції "Бібліотека вишу: проблеми сьогодення, погляд у майбутнє".

Конференція проходила у Науковій бібліотеці Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка у форматі робочого спілкування. Незважаючи на те, що присутні були представниками бібліотек різних систем і відомств, бібліотекарям було що сказати одне одному.

Оскільки, як неодноразово зазначила голова методичного об'єднання бібліотек ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації Чернігівського регіону, директор Наукової бібліотеки Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка, кандидат педагогічних наук Ганна Макарова, на конференції розглядалися болючі питання сьогодення бібліотек.

Зокрема, директор Чернігівської обласної наукової медичної бібліотеки Чернігівської облради Надія Яременко підняла питання передплати періодики, бібліотекар відділу автоматизації бібліотечних процесів Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка Олена Попович поділилася досвідом роботи з внутрішньо переміщеними особами та представила проект "Інформаційна допомога внутрішньо переміщеним особам – запорука соціальної адаптації".

Про електронні сервіси на сайті свої бібліотеки розповіла завідувач відділу інформаційних технологій та комп'ютерного забезпечення Наукової бібліотеки Чернігівського національного технологічного університету Ірина Ільченко.

Проблеми і перспективи розвитку електронних бібліотек ВНЗ розглянуто у доповіді бібліотекаря Наукової бібліотеки ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка Алли Кожем'яко.

Проблема професійного рівня сучасних бібліотекарів і кадрового забезпечення бібліотек піднята у виступах завідувача відділу Наукової бібліотеки ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка Наталії Праути та провідного бібліотекаря Наукової бібліотеки ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка Наталії Мирончик.

Дружня та доброзичлива атмосфера, яку створила директор бібліотеки Ганна Макарова зі своїм колективом, актуальні та цікаві виступи учасників конференції  переконали присутніх у користі, яку приносять бібліотеки та фахові спеціалісти, працівники бібліотеки громаді.

Всі щиро дякували за гостинний прийом і підтримали ініціативу згуртовуватися, обмінюватися досвідом, співпрацювати на благо професії, користувачів та рідної країни.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.