Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:32:49

Відбулося ІХ літературно-мистецьке свято "Качанівські музи"

06.10.2015   07:03Агенцiя

3 жовтня на території Національного історико-культурного заповідника "Качанівка" відбулося ІХ літературно-мистецьке свято "Качанівські музи".

На свято завітав перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич та голова обласної ради Микола Звєрєв.

Офіційна делегація поклала квіти до монумента великому Кобзарю.

У рамках літературно-мистецького свята «Качанівські музи» було вручено ювілейні медалі ветеранам Другої світової війни.

Продовжились святкові заходи концертними виступами за участю капели бандуристів ім.Остапа Вересая обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, народного хору "Народна криниця" Ніжинського училища культури і мистецтв ім.М.Заньковецької, фольклорних колективів Ічнянщини та окремих виконавців Ічні та міста Прилуки. Також порадували гостей свята своєю майстерністю вихованці Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв і кінно-спортивне шоу від "Соколиного хутора".

У той же час у Палаці студія старовинного танцю "La Rêverie" (м.Київ) проводила справжню феєрію художнього дійства, а у мистецькій вітальні лунали твори української класики у виконанні солістки філармонійного центру Лариси Литвин.

На території парадного двору Палацу розмістилися різноманітні виставки народних майстрів, атракціони для дітей, працювало "Містечко майстрів".

Варто зазначити, що у своїй структурі заповідник «Качанівка» є унікальним, поділяється на дві частини: паркову та архітектурну. Качанівський парк – пам’ятка садово-паркового мистецтва кін. ХVІІІ – поч. ХХ ст., який має площу 568,63 га, з них 125,5га – це водне плесо чарівної річки Смош, на берегах якої і розкинулася качанівська садиба.

Протягом майже всього ХІХ – поч.ХХ ст. садиба була осередком духовної культури на Лівобережній Україні. Такий культурно-мистецький розквіт садиби тісно пов’язаний з відомою родиною меценатів Тарновських. Володіючи Качанівкою протягом майже всього ХІХ ст., вони за досить короткий час перетворили садибу на відомий осередок мистецтва не лише в Україні, а й за її межами. Свою славу садиба отримала не випадково. Родина Тарновських, керуючись широкою меценатською політикою, надавала значну допомогу у підтримці молодих талантів, відомих вчених, митців та різних культурно – мистецьких і наукових проектів. Кого тільки не приваблювала Качанівка тихим задумливим парком з численними ставками, строгими алеями, прикрашеними скульптурами.

Кожен, хто хоча б один раз прилучився до історичного джерела культури, назавжди збереже в собі іскру тепла та затишку Качанівської садиби і ще не раз відвідає ці чарівні, оповиті історією, культурою та меценатством місця.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини