Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:36:31

Goethe-Institut в Україні підтримав "Театр "23" та надав 2 стипендії на поїздку до Німеччини на театральний фестиваль “Wildwechsel”

03.10.2015   09:12Агенцiя

Стипендіатами стали Олексій Самойленко (актор театру) та Тетяна Янко (художній керівник театру). Дитячий і молодіжний театральний фестиваль “Wildwechsel” проходив у Ваймері з 25 по 29 вересня 2015 року.

Сам фестиваль — це новий формат, заснований у 2014 році федеральними землями Східної Німеччини: Бранденбургом, Саксонією-Ангальт, Саксонією, Тюрінгією та Берліном. Фестиваль організовується Східною робочою комісією (також відомою як Ost), яка об’єднує близько 30 театрів, за підтримки Дитячих і молодіжних театрів Німеччини. Кампанія направлена на посилення існуючих театральних структур, художній обмін між місцевими дітьми та молодіжними театрами та розширення театрального ландшафту для молодої аудиторії.

Не зважаючи на те, що програма була німецькою мовою, це була гарна можливість познайомитися з німецькою культурою. Ваймер вважається культурною спадщиною всієї Німеччини: там жив Гете, працював Бах, Шиллер, є домівка Нітше та композитора Ліста. А також історичний центр: зі сцени Національного театру відбулась перша промова Гітлера, а зовсім недалеко від міста знаходився концтабір Бухенвальд (зараз територія музею).

Театральна програма складалась з вистав для дітей та підлітків, а також мали змогу подивитись виставу Національного театру Ваймера. Поспілкуватись з цікавими людьми і театральними діячами та режисерами для встановлення нових зв’язків.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини