Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 07:17:08

ХХХІ сезон Чернігівський молодіжний театр оголосив Сезоном української сучасної прози на сцені

04.09.2015   09:22Агенцiя

Про це 3 вересня під час презентації проекту було проголошено Театральний маніфест.

У якому йшлося про те, що «визнаючи потреби молодого покоління українців у осяганні та осмисленні сучасної української літератури, підтверджуючи відданість і прихильність найкращим традиціям українського театру, враховуючи необхідність та прагнення  до відповідності сучасним реаліям життя» колектив театру вирішив розпочати проект Сучасної української прози на сцені.

За словами режисера театру Геннадія Касьянова: «Сьогодні сучасна російськомовна драматургія не відповідає ні вимогам часу, ні потребам українського суспільства: у нас різні погляди, теми не наші, проблеми не наші». Українська сучасна проза – це проза Юрка Іздрика, Любка Дереша, Костя Могильця, Юрія Андруховича та інших. «Сьогодні існує необхідність задовольнити інтелектуальну потребу сучасного глядача творами, постановками та інсценівками, які дадуть змогу побачити світло», - вважає Геннадій Касьянов. На його думку без цього українського сучасного тренду у театру може не бути майбутнього.

Актори, які брали участь у презентації, розповіли, що їм самим цікаво яким буде результат. Адже українська класична драматургія і українська сучасна проза суттєво відрізняються. Це і незвичні слова і нові форми побудови речень. Але вони переконані, що «українська сучасна проза – це майбутнє Молодіжного театру». Це дасть змогу підняти театральну майстерність ще на один щабель.

За словами Романа Покровського, театр має повернути собі просвітницькі функції. «Театр не боїться ставати незрозумілим,  непередбачуваним, породжувати питання та сумніви у глядача», - вважає актор.

Тож на глядача у XXXI театральному сезоні чекають прем’єри «Політ над гніздом зозулі» за романом К.Кізі та «Воццек» за твором Ю.Іздрика.

За словами режисера Г.Касьянова також у найближчих планах постановка роману-утопії Петра Яценка «Повернення придурків» та роману Костя Могильця «Вечірній мед».  

Чернігівський монітор

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини