Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:43:33

ХХХІ сезон Чернігівський молодіжний театр оголосив Сезоном української сучасної прози на сцені

04.09.2015   09:22Агенцiя

Про це 3 вересня під час презентації проекту було проголошено Театральний маніфест.

У якому йшлося про те, що «визнаючи потреби молодого покоління українців у осяганні та осмисленні сучасної української літератури, підтверджуючи відданість і прихильність найкращим традиціям українського театру, враховуючи необхідність та прагнення  до відповідності сучасним реаліям життя» колектив театру вирішив розпочати проект Сучасної української прози на сцені.

За словами режисера театру Геннадія Касьянова: «Сьогодні сучасна російськомовна драматургія не відповідає ні вимогам часу, ні потребам українського суспільства: у нас різні погляди, теми не наші, проблеми не наші». Українська сучасна проза – це проза Юрка Іздрика, Любка Дереша, Костя Могильця, Юрія Андруховича та інших. «Сьогодні існує необхідність задовольнити інтелектуальну потребу сучасного глядача творами, постановками та інсценівками, які дадуть змогу побачити світло», - вважає Геннадій Касьянов. На його думку без цього українського сучасного тренду у театру може не бути майбутнього.

Актори, які брали участь у презентації, розповіли, що їм самим цікаво яким буде результат. Адже українська класична драматургія і українська сучасна проза суттєво відрізняються. Це і незвичні слова і нові форми побудови речень. Але вони переконані, що «українська сучасна проза – це майбутнє Молодіжного театру». Це дасть змогу підняти театральну майстерність ще на один щабель.

За словами Романа Покровського, театр має повернути собі просвітницькі функції. «Театр не боїться ставати незрозумілим,  непередбачуваним, породжувати питання та сумніви у глядача», - вважає актор.

Тож на глядача у XXXI театральному сезоні чекають прем’єри «Політ над гніздом зозулі» за романом К.Кізі та «Воццек» за твором Ю.Іздрика.

За словами режисера Г.Касьянова також у найближчих планах постановка роману-утопії Петра Яценка «Повернення придурків» та роману Костя Могильця «Вечірній мед».  

Чернігівський монітор

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини