Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:32:33

Відбувся урок "Україна – єдина країна" в обласній бібліотеці для дітей

02.09.2015   12:08Агенцiя

1 вересня в Україні – це завжди загальнонародне улюблене свято! Саме таким святом став перший урок «Україна – єдина країна» для читачів-дітей в обласній бібліотеці для дітей ім.М.Островського.

Господарювали сьогодні в бібліотеці учні 3,5 класів ліцею №22, 4 класу ЗНЗ №7 та учні 7 класів ЗНЗ №2 і №12.

Понад 400 хлопчиків і дівчаток у вишиванках, у віночках, з квітами завітали в цей день до бібліотеки. Найменші дітлахи взяли участь у літературній годині «Рідна земля для нас всіх Україна». Цікавий діалог з дітьми про рідну Україну прикрасили українські пісні, відеокліпи. Разом з казкарем Сашком Лірником та його товаришем котом Воркотуном, героями мультфільму, діти мандрували на віртуальному літаку чарівними куточками України, її містами і селами, легенди про які малеча почула вперше.

Старшим дітям було цікаво дізнатися про походження державної і національної символіки України, про видатного державного діяча часів Київської Русі Володимира Великого, цьому допомогла цікава книжково-ілюстративна виставка «Володимир Красне Сонечко». Враження дітей доповнив кліп «Україна – моя Батьківщина». Емоційне враження від розповіді про рідне місто посилив кліп «Чернігів – місто легенд», який розкрив дітям незнайомі сторінки історії рідного міста.

Всього було в нашій історії – і високого, і трагічного. Українці заплатили за своє право на волю і незалежність життями синів і дочок, які боролися і вмирали і сьогодні борються і вмирають за волю, за незалежність України, за своє майбутнє. Подвиги справжніх героїв України різних часів зміцнюють дух українців, надихають на подвиги, всіляють віру в перемогу. Доторкнулись серцем діти і до подвигу незвичайної української жінки Людмили Павличенко, яка своїм воїнським подвигом наближала нашу свободу. Про все це діти дізналися з кінопрезентації «Незламна».

В бібліотеці також звучали вірші, пісні про сучасних героїв України, які виборюють для нас усіх щасливе майбутнє. Ми і наші діти повинні завжди пам’ятати про це!

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини